22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília szerint elképzelhető, hogy szükség lesz harmadik oltásra

22_03_29_erdmost_nincskep

Müller Cecília szerint elképzelhető, hogy szükség lesz harmadik oltásra

Az oltásoknak köszönhetően véget ért a járvány harmadik hulláma Magyarországon - mondta az országos tisztifőorvos, hozzátéve: a járványügyi adatok javulnak, a szennyvízben mért víruskoncentráció alacsony, ugyanakkor a vírus továbbra is "itt van velünk", és az oltás felvétele a legjobb védekezés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 22. héten 29 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az azt megelőző héthez képest. Müller Cecília sajtótájékoztatóján közölte: 5 278 680-an kapták meg valamely védőoltás első adagját, míg a másodikat 4 027 056 ember. Ezzel az oltási aránnyal továbbra is a második helyen van Magyarország – Málta után – Európában – fűzte hozzá.

Ismertetése szerint minden oltópont működik, és a vakcinaszállítmányok is folyamatosan érkeznek. Kedden és szerdán 375 570 Pfizer-, csütörtökön 36 ezer Janssen-, pénteken 64 800 Moderna-vakcina érkezik az országba.

Müller Cecília közölte azt is: kizárólag orvosi javaslat alapján, de lehetővé teszik egy másfajta oltás felvételét annak, akinél az első adag beadása után valamilyen reakció lép fel. Ez kizárólag orvosi javaslatra történhet – hangsúlyozta.

Elhangzott: a 22. héten a koronavírus szennyvízben mért örökítőanyagának mennyisége országos szinten is alacsonyan stagnál, de még nem éri el a tavaly nyáron mért szintet.

Arra a kérdésre, hogy szükség lehet-e egy harmadik dózis beadására, Müller Cecília azt válaszolta: erre bármelyik oltóanyagnál szükség lehet. Ugyanakkor hozzátette: erre még nem lehet válaszolni. Amennyiben a harmadik oltás szükségessége tudományosan beigazolódik, Magyarország követni fogja azt. Van elegendő oltóanyag, ha mégis szükségessé válik egy harmadik oltás – fűzte hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email