22_03_29_erdmost_nincskep

„MindenKÉP(p) bűnmegelőzés!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„MindenKÉP(p) bűnmegelőzés!”

Bűnmegelőző fotópályázatot hirdetett középiskolás diákok részére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, amely azzal a céllal indította el az akciót, hogy a fiatalok kép, fotó formájában fogalmazzák meg, számukra mit jelent a bűnmegelőzés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a rendőrség közleménye részletezi, a fotópályázat célja, hogy a fiatalok elé táruló helyzetek, pillanatok, történetek, élethelyzetek, szituációk – amelyek magukban foglalhatják a bűnmegelőzés témakörét is – megörökítésre kerüljenek egy pillanatképben, majd ezt követően fotón megjelenve gondolkodásra, következtetések levonására, megoldások megfogalmazására késztessenek.

A bűnmegelőzés kriminálprevenció, amely magában foglalja a bűnözés megakadályozását. A fiatalok nagyon sok olyan helyzettel kerülnek szembe, amikor akarva-akaratlanul találkoznak a bűnmegelőzés jelenségével, akár az utcán, vagy akár egy konfliktushelyzet megoldásánál kortársaik között.

A fotópályázatra beérkezett pályaműveket a Zsaru Magazin fotósa és a pályázat kiírói közösen kívánjuk elbírálni. Az első három helyezett jutalomban részesül, emellett az összes, pályázatra beérkező fotót vándorkiállítás keretében Pest megye rendőrkapitányságain kiállítani.

A pályázat beadásának határideje: 2021. május 1.

A fotópályázat ünnepélyes díjátadója 2021. május 17. az „információs társadalom világnapján” kerülne megrendezésre.

Az információs társadalom elmélete szerint a társadalomban az információ előállítása, elosztása, terjesztése, használata és kezelése jelentős gazdasági, politikai és kulturális tevékenység. Ennek közgazdasági társfogalma a tudásgazdaság, amely szerint az értelem gazdasági hasznosításán keresztül érték jön létre. Az érték a gyermekek fotóin és munkáin keresztül megjelenő érték.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email