22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdán kinyithatnak a boltok

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdán kinyithatnak a boltok

Orbán Viktor kedd délután a Facebook oldalán jelentette be, hogy megvan a két és fél millió beoltott. Kinyithatnak a boltok és újraindulhatnak a szolgáltatások is. Emellett lesznek járványügyi intézkedések is, ezeknek a betartására kéri az embereket a miniszterelnök a videójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az oltások folytatódnak hasonló tempóban, és Orbán arra kéri az embereket, hogy regisztráljanak, és menjenek el oltásra.

Ennek előzménye, hogy húsvét hétfőn a kormány honlapján közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), hogy várhatóan kedd éjfélig, de legkésőbb a szerda délelőtti órákban érjük el ezt. Magyarországon kiemelt jelentősége van ennek a számnak, korábban ugyanis Orbán Viktor és Gulyás Gergely is azt kommunikálták, hogy ennyi beoltottra lesz szükség ahhoz, hogy megkezdődhessen a nyitás.

Mit jelent a nyitás a gyakorlatban? 
Mint a miniszterelnök bejelentette, Magyarországon átlépte a legalább az első dózissal beoltottak száma a 2,5 millió főt. Ennek megtörténtét Pintér Sándor belügyminiszternek kell megerősítenie egy határozatban, és jöhetnek az első lazítások, az alábbi intézkedésekkel:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartók újfajta, négyzetméter-alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek, 10 négyzetméterenként 1 vásárlóval.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó helyiségek továbbra sem működhetnek normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az emberek az éttermekbe.
  • A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket, kivéve az üzleti, gazdasági, oktatási tevékenység céljából érkezőket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email