22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt Buda legnagyobb plázája

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyílt Buda legnagyobb plázája

Szeptember 17-én megnyílt a vásárlók és látogatók előtt az Etele Plaza Kelenföldön, amely egyszerre okos, vírusbiztos, környezet- és családbarát. Remek közlekedési lehetőségeinek köszönhetően pedig napi negyvenezer vásárlót fogad majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró és az M1-M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épült komplexumban a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház is helyet kapott. A plázanyitáskor a bérbeadottság már meghaladja a 90 százalékot – írja az MTI az ingatlan fejlesztője, a Futureal közleménye alapján.

Az épület Magyarország első okosplázája, amelyben saját fejlesztésű mobilalkalmazáson és felhőalapú szolgáltatásokon keresztül segítenek a vevőknek egyebek mellett a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában. Az Etele Plaza app segítségével egyszerűen parkolhatunk, tájékozódhatunk, a vásárlók kérdéseire pedig Pepper, a magyarul beszélő robot válaszol.

A parkolóban 1300 helyet alakítottak ki, ezek közül csaknem 130 állomáson elektromos autók töltésére is van lehetőség.

Kereskedelmi környezetben elsőként az Etele Plazában alkalmazzák majd a magyar tervezők által az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné elektronikus vakvezető rendszert, amely a látássérült és vak látogatókat segíti a tájékozódásban. A találmány lényege, hogy a járófelület alatt egy vezetősávot helyeztek el, amelyet egy speciálisan erre a célra tervezett fehér „okosbot” érzékel, a botban lévő eszköz pedig rezgéssel jelzi a vezetővonal irányát.

A közleményben azt írták, hogy a plaza belső tereiben a légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok csaknem 100 százalékát.

A Plazában a legszélesebb szortimentet kínáló üzletekben válogathatunk, a kulináris élvezeteinknek pedig a terasz-kapcsolatos Gasztro Placcon hódolhatunk. Az örökmozgókat gyerekeknek kialakított ételudvarral, digitális játszószőnyeggel várják. A családoknak pedig külön mosdókkal és baba-mama szobával segítik a vásárlást gördülékenyebbé és élvezetesebbé tenni.

Az Etele Plaza fenntartható és környezetbarát módon működik, hiszen 4000 négyzetméteren terül el zöldfelület, az épület elnyerte a BREEAM „Very Good” környezetvédelmi minősítést. A környezet megóvása mellett az egészségvédelem is elsődleges volt. így a legmagasabb szintű higiénia elősegítése érdekében a belső terek – ahol csak lehet –érintésmentesen használhatók, ahogy a liftek, az infópontok és a szemetesek is.

Az Etele Plaza hazánk harmadik legnagyobb bevásárlóközpontja, ahol 55 ezer négyzetméteren 180 üzletben vásárolhatunk.

A legnagyobb divatüzletek mellett belső rendezvénytér, élelmiszeráruház, teraszkapcsolatos éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház kerülnek elhelyezésre. 

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben.

Az Etele Plaza kivitelezését 2018-ban kezdték 300 millió eurós beruházás keretében.

A bevásárlóközpont kiváló közlekedési lehetőségek mellett terül el, hiszen Kelenföldet Érdről közvetlen busszal és vonattal is gyorsan megközelíthetjük, de a metró, a BKK 27 buszjárata, az 1-es, a 19-es és a 49-es villamosok állomása is itt helyezkedik el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email