Meglepetés az érdi fiataloktól

Negyven kiló szaloncukrot adott át péntek délelőtt a Szociális Gondozó Központnak az Érdi Ifjúsági Önkormányzat delegációja. A felajánlásból nemcsak a tagintézmények karácsonyfáira jut, hanem a nehéz helyzetben élő gyerekeknek is.

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat negyven kilogramm szaloncukrot adott ajándékba a Szociális Gondozó Központnak. Az adományból az idősotthon, a habilitációs központ, a hajléktalanszálló, valamint a Családok Átmeneti Otthona fenyőfáját díszítik majd fel, de jut az óvodai és iskolai szociális segítőknek is, akik elviszik az édességet az érdi nevelési, oktatási intézményekbe, és szétosztják a nehéz szociális helyzetben élő gyermekek között - mondta az Érdi Televíziónak Bereiné Petrik Mária intézményvezető, akitől megtudtuk azt is: a Szociális Gondozó Központ minden egységében készülnek már a karácsonyra.

"Mindenhol lesz ünnepi ebéd, illetve vacsora. A közösségek döntöttek arról, hogy mit főzzenek. Az időseknél például tyúkhúsleves, sült tarja, burgonya és savanyúság, valamint bejgli és egyéb édességek szerepelnek a menüben. A hajéktalanszállón és a Családok Átmeneti Otthonában töltött káposzta készül majd. Azon vagyunk, hogy ezt a napot minden ellátottunk számára örömtelivé tegyük – és persze a karácsonyi a készülődést is, hiszen számukra ezek az intézmények jelentik az otthont, amit díszíthetnek, ünnepivé varázsolhatnak" – hangsúlyozta az intézményvezető.

Szőke Balázs, az IFÖ sajtóreferense elmondta: az ifjúsági önkormányzatnál szokássá vált, hogy karácsony előtt adakozzanak azok számára, akik nehéz helyzetben élnek – idén ebben a formában segítenek, hogy örömet okozzanak a nehéz helyzetben élőknek. "Az IFÖ feladata elsősorban az érdi diákok képviselete, de fontosnak tartjuk azt is, hogy adakozzunk a rászorulók érdekében" – fűzte hozzá.

Fotó: Szűcs Gergely