22_03_29_erdmost_nincskep

Majdnem szombat minden pénteken a városközpontban

22_03_29_erdmost_nincskep

Majdnem szombat minden pénteken a városközpontban

Új, élő műsorral jelentkezik október 15-én az Érd FM 101.3 a városközpontban található Doki bisztróból, ahol olyan hírességek vezetnek majd műsort, mint Szily Nóra, Novák Péter, vagy Balogh Esperes Ákos. A minden pénteken jelentkező kitelepülést Endresz Dóra és Gárdos Attila indítja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dóri és Attila másfél évtizede dolgozik együtt az ÉRD TV-nél, nemcsak kollégák, de barátok is, azonban egy beugrós műsorvezetésre kellett várniuk, hogy kiderüljön, milyen jól működnek együtt. Történt ugyanis, hogy nemrég az ÉRD FM 101.3 reggeli ébresztő műsorába, a Bundáskenyérbe hívták őket helyettesíteni, az adás pedig olyan parádésan sikerült, hogy úton útfélen azt kérdezte mindenki, miért nem vezetnek együtt műsort, amire az elmúlt majd két évtizedben egyáltalán nem került sor. 

A kérdés épp kapóra jött, hiszen Kövesdi Péter, az Érd Médiacentrum főszerkesztője már régóta azon morfondírozott, kik legyenek annak a péntek délutáni kitelepülésnek a moderátorai, amiről már jó ideje álmodozott a kollégáival együtt. Kövesdi Péter azt reméli, a hallgatók, akik eddig nem mertek interakcióba lépni a rádióval, a személyes találkozási lehetőségnek köszönhetőn aktívabb szerepet vállalnak majd és gyakrabban telefonálnak vagy írnak sms-t. 

„Ki fogunk ülni a kávézó teraszára, ahol nemcsak azt láthatják, hogyan készül egy rádióműsor, hanem kérdéseket tehetnek fel nekünk, vagy akár hozzá is szólhatnak a témákhoz, és nagyon szívesen látnánk mindenkit, aki kíváncsi ránk és szeretne Érdről véleményt megfogalmazni” – mondta Kövesdi Péter. 

*

Balogh Esperes Ákos több évtizedes tapasztalattal a háta mögött vállal újra rádiós szerepet, igaz, podcastek formájában manapság is gyakran ül a mikrofon elé, de élő rádióműsort már nagyon rég vezetett. „Egy kis faluból származom Somogy megyéből, és mindig volt egy olyan álmom, hogy falurádiót csináljunk néhány száz embernek, ahol be lehet mondani, ki vágott disznót, hol kapható kóstoló stb. Nos, Érdre is ezt képzelem el – noha Érd nagy város, mégis azt a benyomást kelti, mindenki ismer mindenkit – így jól sülhet el, hogy egy bisztróból fogunk műsort vezetni.” – mondta Ákos, aki az Esperes becenevet egy Roxy Rádiós gag okán kapta, amikor a rádió vezetősége eltávolította a korábbi műsorvezetőt, akinek szép, temetési szertartással egybekötött búcsúbeszédet tartott, mint egy egyházi személy. Az október 29–én debütáló műsorvezető jól ismeri Érdet, sok barátja él a városban, de gyakran megfordul itt akkor is, amikor a Balaton felé utazik. Az utcaneveket szereti Érden a legjobban, nem véletlenül, mert egy darukezelő barátja – nomen est omen – épp a Darukezelő utcában lakik. Azt tervezi, hogy a Majdnem szombatban érdekes és izgalmas beszélgetőpartnerei lesznek, akiket jó lesz hallgatni, de zenék tekintetében is a kedvencei közül válogat majd. 

*

Novák Péter érdi színész, zenész, műsorvezető is izgatottan várja az új feladatot. „Rádiós szakkifejezéssel élve éppen a drive time-ban fog szólni a Majdnem szombat péntekenként 14 és 18 óra között, vagyis azt a pillanatot fogjuk elcsípni, amikor a hallgatók vélhetően a legnagyobb közlekedési káoszban ülnek az autókban. Az a célunk, hogy ne egymást szidják vezetés közben, hanem bennünket hallgatva egy kicsit ki tudjanak kapcsolni. Értékes beszélgetésekkel készülünk, ahol értékes embereket és legfőképpen értékes gondolatokat tudunk közvetíteni. Lokálpatriótaként küldetésemnek is érzem, hogy együtt legyünk, találkozzunk és ezt minél magasabb színvonalon próbáljuk megélni. Törekszem majd arra, hogy személyesen is tudjak vendégeket hívni és abban bízom, ennek a műsornak köszönhetően olyan közösség jön létre, amelynek a későbbiekben is rendszeresen lesz igénye arra, hogy találkozzon. Hiszem, hogy a rádió egy hivatkozás arra, hogy értékes időt töltsünk együtt. Összkulturális terítékkel készülök, vagyis szeretnék minden olyan értéket megmutatni, ami a városban, Pest megyében vagy épp országosan is a legértékesebbek közé tartozik” – nyilatkozta a november 5-én debütáló Novák Péter. 

*

Szily Nóra ex-érdi újságíró, pszichológus, coach is a Majdnem szombat csapat tagja lesz. Érdekes, hogy szinte mindenki a saját értékrendje, világnézete szerinti péntek délutánt képzel el, abban azonban mind egyet értettek, hogy könnyed, laza délutánt szeretnének a hallgatóknak nyújtani. Ebben Szily Nóra is maximális partner, mert bár rövidebb interjúkat képzel el, mint amiket általában tőle megszokhattunk, mégis azt tervezi, hogy ez idő alatt sem csak a felszínt fogja kapargatni. 

„A szórakoztatásra fogok törekedni és úgy szeretnék programokat ajánlani, vagy könyveket, hogy magukat a színészeket, írókat fogom felhívni, hogy beszélgessek velük. A péntek délutánjaimat színes gyümölcssalátának képzelem el, finom ízekkel és hangulatos percekkel” – mondta Szily Nóra. A műsorvezető hozzátette, gondolkodik azon is, hogy amikor ő lesz a főszereplő, legyen-e „Szily Nóra gondolatai” percek, mert az inspirációs előadásain az fogalmazódott meg benne, hogy szívesen osztana meg „lélektöltő pillanatokat” a hallgatókkal. „Október 22-én megszavaztahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a hallgatókkal, hogy kíváncsiak-e erre, és ha igen, akkor felveszem állandó rovatba a Majdnem szombatba”.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email