22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: jó kezdéssel és védekezéssel nyert a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: jó kezdéssel és védekezéssel nyert a VMG

​​​​​​​Hamar tízpontos előnyt szerzett, melyet remek védekezésével a mérkőzés végéig megtartott és végül 52 – 42-re nyert a Józsefvárosi KC vendégeként a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának hetedik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás, hiszen az érdiek és a hazaiak is egyaránt három-három győzelemmel és vereséggel a hátuk mögött várták a találkozót.

A vendégek azonban rögtön az első percekben Riskó Dávid és Szántó András hárompontosaival hamar tízpontos előnyt építettek. Ezután ugyan a nagyszünetre faragott hátrányából a fővárosi csapat, de a harmadik negyedben csupán két pontot szerzett (igaz, csak hatot kapott), így a VMG DSE végül jó védekezésének köszönhetően pontszegény meccset nyert tíz ponttal 52–42-re.

„A jó kezdés megadta az alaphangot a mérkőzésre. Végig jól védekeztünk, egyénileg és csapatszinten is. A támadójátékunkon van mit csiszolni, de a játékvezetők is alig fújtak szabálytalanságot, ezért is lett kevés pont. Szinte kézilabdás védekezés volt, de a srácok keményen küzdöttek és nagyon akarták a győzelmet. Ez férfimunka volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy a nem túl kedvező körülmények ellenére is magabiztosan nyertünk”

– értékelt Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek legközelebb csak december 5-én lépnek pályára, amikor 18 órától a Kiss Lenke KA vendégei lesznek, majd december 12-én 16 órától az Újpest-MT II-t fogadják a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 7. forduló
Józsefvárosi KC–Gia Form-VMG DSE 42–52 (9–16, 17–14, 2–6, 14–16)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Riskó 16/6, Nyitrai 7/3, Felházi, Miháczi 7-7, Naser 6, Valaczkay 5/3, Szántó 4/3

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email