22_03_29_erdmost_nincskep

Ki fizeti a révészt?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ki fizeti a révészt?

A Batthyány-tornacsarnok mellett ott áll üresen a birkózók új fellegvára, amit az iskolaépülettel egy időben húztak fel, de hónapok óta nem adtak át, ugyanis mostanáig nem dőlt el, ki üzemeltesse: a város, a tankerület vagy az Érdi Spartacus SC?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tárgyalások megkezdődtek, várhatóan hamarosan pont kerülhet a történet végére.

Az érdi birkózás közel ötvenéves múltra tekint vissza. Míg az Érd Arénában meg nem kapták a birkózótermet, nem volt igazi otthonuk, sőt, volt olyan időszak az Érdi Spartcus SC életében, amikor egyáltalán nem tudtak teremben edzeni, csak az utcán. A megfeszített munkának köszönhetően így is folyamatosan az ország tíz legeredményesebb klubja közé tartoznak, ami pedig a szumót illeti, világ- és Európa-bajnokokat nevelt ki a Spartacus.

A délutáni edzések mellett közel két évtizede már, hogy a Batthyány iskola sportosztályában elkezdték oktatni a birkózást; az edzések a gyerekek órarendjében is szerepelnek. Ahol most a Fácán ovi új épülete áll, volt egy kisebb faház, abból alakítottak ki birkózótermet, oda jártak át az alsósok, és míg az Arénában meg nem kapták a termet, ott tartották a délutáni edzéseket is.

Az óvoda- és iskolaépítés miatt ez az ideálisnak nem mondható lehetőség megszűnt, a délelőtti edzéseket a diákoknak a tornacsarnok sarkában tartják, szintén nem a legjobb körülmények között. A délutániakkal nincs gond, hiszen ott van az Aréna birkózóterme, de előfordul, hogy különféle sport- és iskolai rendezvények, tévé által közvetített meccsek miatt szükség van a helyiségre. Ilyenkor aztán a birkózók kiszorulnak. Előfordult, hogy a versenyre készülő sportolóknak a Batthyány iskola egyik folyosóján tartottak edzést, mert a tornateremben más klubok edzettek, így oda sem mehettek be.

Elképzelhető hát, milyen örömmel fogadta az Érdi Spartacus, hogy a Batthyány tornacsarnokának szomszédságában, az új iskolaépülettel párhuzamosan felépül egy birkózócsarnok is. A létesítmény az új általános iskolai szárnnyal egy időben készült el. Birkózóterem mobil lelátóval (az Arénában ilyen nincs, így az ottani teremversenyek lebonyolítására csak korlátozottan alkalmas), kiszolgálóhelyiségek, öltözők és szauna is van.

Az új csarnok, ami az utcáról és az iskola felől egyaránt megközelíthető, már tavaly ősszel elkészült, de még nem adták át, hiszen ott a nagy kérdés, ki fogja üzemeltetni? Azaz: ki viselje a működtetés költségeit? A klub – mint azt Tar Mihály elnök lapunknak elmondta – annyit tud fizetni, mint az Arénában, ugyanis az övék nem profitorientált szervezet.

„Viszont az iskola is használhatja a csarnokot: délután négyig át tudjuk engedni a teljes termet a diákok számára, és nem csak a birkózó osztályok használhatnák”

– jegyezte meg a klubelnök.

Szűcs Gábor alpolgármester lapunknak úgy nyilatkozott: a város azt szeretné, ha a tankerület lenne az üzemeltető, e tekintetben már folynak a tárgyalások.

„A tornacsarnok és a birkózócsarnok üzemeltetését nem igazán lehet különválasztani, már csak tűzvédelmi szempontokból sem. Így az lenne a célszerű, ha a tankerület üzemeltetné ezt a létesítményt is. A tárgyalások jelen állása szerint ennek nem lesz akadálya. Szeretnénk a szerződésben kikötni a birkózók számára az ingyenes használatot a tanórákon kívüli időszakra; a város pedig kifizetheti az időarányos közüzemi díjakat a birkózók után”

– mondta Szűcs Gábor, aki szeretné, ha mihamarabb pont kerülne a történet végére.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email