Jégkorong: újabb szoros meccs az osztrák ligában

Kiélezett mérkőzésen szenvedett 6–5-ös vereséget a Debreceni HK vendégeként a Kárpáti Farkasok idén alakult U18-as korosztálya az osztrák bajnokság alsóházi rájátszásában.

Fekecs Norbert tanítványai kiválóan kezdték az idényt és a magyarországi kvalifikáció olyan jól sikerült, hogy indulási jogot szereztek az osztrák ligába, ahol három győzelemmel és hat vereséggel az alsóházi rájátszásban folytatták szereplésüket.

Az érdiek előbb a korosztályos horvát válogatott vendégeként kiélezett mérkőzésen kaptak ki 7–6-ra Zágrábban, majd legutóbb már Debrecenben léptek jégre az alsóházban.

A hajdúságiak elleni összecsapás jól indult a vendég érdieknek, hiszen Barna Olivér és Kuminka Zsombor révén két góllal vezettek, de az első negyedet mégis a DHK nyerte 3–2-re. A második felvonásra három gólra is megléptek a hazaiak, de Keszthelyi Csaba, Palla Maximilián és Horváth Alex góljaival egyenlítettek a Farkasok. A záró harmadban viszont a debreceniek jó védekezésük mellett egyszer be tudták venni a Kárpáti Farkasok kapuját, amely elegendő volt ahhoz, hogy 6–5-re megnyerjék a mérkőzést.

U18, Ice Junior League, alsóház, 2. mérkőzés
Debreceni HK–Kárpáti Farkasok 6–5 (3–2, 2–3, 1–0)
A Kárpáti Farkasok gólszerzői: Barna O., Kuminka Zs., Keszthelyi Cs., Palla M., Horváth A.