Jégkorong: tisztes helytállás az Acélbikák vendégeként

Lejátszotta második mérkőzését a Kárpáti Farkasok 2020/21-es idényre létrejött U14-es korosztálya, amely az A2-es csoportban a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában kapott ki 8–5-re.

Az új idényre tovább bővült a Kárpáti Farkasok, amelynek U14-es korosztályú együttese a tavalyi U12-esből kiöregedők mellett több játékost is igazolt a nyáron. A nyitókörben, a Győr elleni vereség után is látható volt, kell még idő az érdieknek, hogy felvegyék az ellenfelek ritmusát, hiszen akkor tízgólos vereséget szenvedtek.

De már látni, hogy jó úton járnak a Farkasok, hiszen a második fordulóban a Dunaújvárosi Acélbikák ellen tisztességgel helyt álltak. Olyannyira, hogy az első harmadban Balázs Előd és Laczkó Balázs révén kétgólos előnyre is szert tettek, amely után szépített a Fejér megyei rivális, de Lázár Iván góljával megint kettő volt közte a 12. percben. A játékrész hajrája viszont a hazaiaknak sikerült jobban, akik 4–3-as előnnyel vonulhattak pihenőre.

Lendületük a második harmadban is megmaradt és 7–3-as vezetéssel érkeztek a záró húsz percre. Ebben a periódusban Balázs Csaba és Somhegyi Martin révén visszajött kettőre a Kárpáti Farkasok (7–5), de öt perccel a vége előtt az Acélbikák alakította ki a 8–5-ös végeredményt.

U14, A2-es bajnokság
Dunaújvárosi Acélbikák–Kárpáti Farkasok 8–5 (4–3, 3–0, 1–2)
A Kárpáti Farkasok gólszerzői: Balázs Előd (3. perc), Laczkó Balázs (3. p.), Lázár Iván (12. p.), Balázs Csaba (49. p.), Somhegyi Martin (50. p.)