22_03_29_erdmost_nincskep

Itt a heti oltási terv, 7-éig regisztrálhatnak a fiatalok

22_03_29_erdmost_nincskep

Itt a heti oltási terv, 7-éig regisztrálhatnak a fiatalok

Ezen a héten Sinopharmmal, AstraZenecával, Sputnyikkal és Janssen-vakcinával oltanak, Modernát is várnak, a kedden érkezett Pfizerrel pedig a 16-18 éveseket oltják majd jövő héten. Csak az a fiatal kaphat oltást, aki május 7-éig regisztrál. Az itt élő külföldiek is regisztrálhatnak mától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A beoltottak száma a múlt héten meghaladta a 4 milliót és több mint 2 millióan a második adag vakcinát is megkapták. A mostanáig regisztrált 4 725 ezer ember 80 százaléka már kapott oltást. Magyarország továbbra is az uniós oltási ranglista második helyén áll, a lakosság 43 százaléka be van oltva – mondta el sajtótájékoztatóján György István államtitkár. 

A következő napokban is folyamatosan oltanak a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, amelyeket a múlt héten érkezett egymillió adag Sinopharm-vakcinaszállítmányból látnak el.

Az eeszt.gov.hu oldalon elérhető online időpontfoglalón Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra lehet foglalni, emellett megnyílik a foglalási lehetőség 200 ezer adag Szputnyik oltásra is azon regisztráltaknak, akiket – a tumultusok elkerüléséért – erről sms-ben értesítenek.

Kedden 333 450 adagnyi Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra, ennek nagyobb része az esedékes második körös oltásokhoz szükséges, a többit a 16-18 éves korosztály első körös oltásához teszik félre. A fővárosban és a megyékben megmaradt Pfizer-oltóanyagot a háziorvosoknak adják.

Hamarosan megkezdődik a 16-18 év közöttiek oltása, de ehhez az érintetteket regisztrálni kell a vakcinainfo.gov.hu honlapon, legkésőbb május 7-éig, mert csak érvényes regisztrációval tudnak időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásokra. Az érintettek értesítést kapnak, melyik napon nyitják meg számukra az online időpontfoglalót.

Ezen a héten egy Moderna-szállítmányt is várnak, ennek nagy részét második körös oltásokra használják fel, 30 ezer adag első körös oltásokra a háziorvosokhoz kerül, 6 ezer az idősotthonokba, azoknak a lakóknak, akik az elmúlt időszakban kértek vakcinát.

Ezen a héten a Janssen-vakcinával is elkezdődik az oltás. Ezt az oltóanyagot a honvédségi oltóbuszokon alkalmazzák, és mivel egyadagos, elég, ha a buszok egyszer mennek egy településre, ezáltal több helyre juthatnak el.

Megkezdődik a Magyarországon dolgozó és tanuló külföldiek oltásának előkészülete. Ők keddtől regisztrálhatnak védőoltásra, okmányaikhoz igazodva megváltoztatták a regisztrációs felületet. Rajtuk kívül a külföldön élő és a külhoni magyar állampolgárok is regisztrálhatnak oltásra, de mivel ők nem Magyarországon élnek, az oltásuk csak azután kezdődik, ha az itt élő regisztráltak már megkapták a vakcinát – hangsúlyozta az államtitkár.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email