22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen volt az Érdi Szüret

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen volt az Érdi Szüret

Idén már tizenhetedszer tartottak szürettel egybekötött családi napot az ófalusi pincesoron, ahol mindenki megtalálhatta a neki tetsző programokat. A gyermekeket például bábszínház, a felnőtteket bor, tánc és még divatbemutató is várta, de természetesen nem maradt el a szőlőáldás és taposás sem.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Martonosi Tamástól, a Pincetulajdonosok Érdi Egyesületének alelnökétől megtudtuk, idén újdonság volt, hogy nem csak egy színpad köré szervezték a programokat, hanem szinte minden pincébe be lehetett menni és itt gasztronómiai ajánlatok várták a látogatókat.

„Arra törekszünk, hogy a pincesor hosszútávon élettel töltődjön meg, a hétköznapokon és hétvégén is, ne csak ezeken a kiemelt eseményeken, ezeknek a szüret egy előkészítő eseménye és reméljük, hosszútávon is így tudjuk működtetni”

– fogalmazott Martonosi Tamás, aki az idei termés kapcsán úgy fogalmazott, egyedülálló minőségű, régóta volt ennyire jó a beltartalmi értékek összessége.

Mint Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei felelőse elmondta, az érdi szüretet második éve támogatja az agrárminiszter, azzal a céllal, hogy a kitelepülő termelőknek segítsenek.

Csőzik László polgármester arról beszélt, szeretné, ha Ófalunak lenne egy saját brandje, ami egy kitörési pontja lehet Érdnek, az egyik ilyen épp a Mély úton található borút.

Beszámolt róla, hogy már elkezdődtek az önkormányzat által építtetett présház munkálatai, nemrég díszkivilágítást kapott a Kálvária-hegyen található kápolna.

Csőzik László Ismertette azt is, elkezdték terveztetni a Kerülő utcát, amelyet másfél kilométer hosszan szeretnének felújítani, ennek a fejlesztésnek köszönhetően pedig az egész Kálvária-hegy körül folytatódhatna a pincesor is.

„Ez arról szól, hogy adjunk Érdnek egy fazont, egy helyi identitást és sok olyan program legyen, amely büszkeséggel tölti el az érdieket”

– húzta alá a polgármester.

Csőzik László beszámolt arról is, hogy a Molnár utca végén található régi téglagyár szerkezetének helyén a közeljövőben egy rendezvényházat létesítenek, a mellette lévő őrház helyén pedig étterem, kávézó lesz, míg a gát melletti Beliczay-házat megvásárolta az önkormányzat és egy kerékpáros állomást, vendégszállást szeretnének kialakítani.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email