Így látta ciklusát a diákpolgármester

A koronavírus-járvány miatt nem tudta megvalósítani előzetes terveit Érd legutóbbi Ifjúsági Önkormányzatának testülete – mondta el Havril Koppány diákpolgármester az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában.

Mint beszámoltunk róla, hétfőn tartotta leköszönő ülését az Ifjúsági Önkormányzat, amely arról döntött, hogy diákokkal és anyagiakkal is segítik azt a négy graffitiművészt, akik kifestik a Bíbic utcai gyalogos aluljárót. Havril Koppány az Érd FM 101.3-nak elmondta azt is, a négy érdi középiskola, a Gárdonyi, a Kós, a Marianum és a VMG egyaránt 250 ezer forintos szabadon felhasználható támogatást kap, de döntöttek arról is, hogy a 10 milliós költségvetésükből fennmaradt 8,5 millió forintból még három defibrillátort vásárolnak a városnak, majd az egészségügyi szakértők eldöntik, ezek hol kaphatnak helyet.

Havril Koppány hangsúlyozta, nem volt könnyű dolga a testületnek, mert a koronavírus-járvány miatt számos rendezvényt nem tudtak megtartani és ötleteiket sem tudták megvalósítani. Miután a testület tagjai nem is igazán tudtak találkozni, össze sem tudtak szokni. Amikor lett volna lehetőségük rendezvényt tartani – nyáron –, akkor pedig az emberek nagy része nem ért rá.

Mint megírtuk, az Ifjúsági Önkormányzat új választását november 8-án és 15-én tartják a négy érdi középiskolában. Azért jelöltek ki két hétfőt, hogy egyenlő esélyeket teremtsenek és a hiányzók is tudjanak szavazni, így sokkal igazságosabb lesz a választás.  A novemberi választások indulóiról egyelőre nem sokat tudni, Tetlák Örs alpolgármester annyit azonban elárult, hogy olyanról tud, aki a jelenlegi testület tagja és újra szeretne indulni és szeretné bepótolni a járvány miatt kimaradt élményeket.