22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn ülésezik a leköszönő Ifjúsági Önkormányzat

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőn ülésezik a leköszönő Ifjúsági Önkormányzat

Hétfőn ülésezik utoljára a leköszönő Ifjúsági Önkormányzat. A testület tagjai három fontos témát tárgyalnak. Az új választásokat november 8-án és 15-én rendezik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tetlák Örs alpolgármester elmondta, hogy a jelenlegi testületnek hétfőn lesz a záró ülése. A testület életében ez a második olyan év volt, amit a járványhelyzet igencsak megnehezített. „Szerettek volna sok mindent megvalósítani, számos remek ötletük volt, de ezek kevés kivételtől eltekintve meghiúsultak a járvány miatt.”

Az alpolgármester szerint azonban ettől függetlenül igyekeztek hasznossá tenni magukat, karácsony előtt volt egy szaloncukorosztás a szociális gondozó központtal együttműködve, és uszodabérleteket is sorsoltak.  Tetlák Örs arról is beszámolt, hogy az Ifjúsági Önkormányzat célja az lenne, hogy az éles, felnőtt döntéshozatalra és a közéletre felkészítse a fiatalokat, de nyilván van bennük némi hiányérzet, hiszen alig-alig tudtak ülésezni. Reménykednek abban, hogy a harmadik évet már nem fogja elrontania pandémia.

A hétfői ülésen három témában szeretnének döntést hozni a testület tagjai. Valamilyen módon szeretnék az iskoláikat támogató alapítványokat anyagi elismerésben részesíteni, ezt jó eséllyel meg is szavazzák. Lesz egy aluljárófestés a Bíbic utcánál, amibe ők is bekapcsolódnának, továbbá az iskolák területén szelektív hulladékgyűjtők kihelyezéséről is dönthetnek.

Az új választást november 8-án és 15-én tartják. Azért jelöltek ki két hétfőt, hogy egyenlő esélyesek teremtsenek és a hiányzók is tudjanak szavazni, így sokkal igazságosabb lesz a választás.  A novemberi választások indulóiról egyelőre nem sokat tudni, annyit azonban elárult az alpolgármester, hogy olyanról tud, aki a jelenlegi testület tagja és újra szeretne indulni és szeretné bepótolni a járvány miatt kimaradt élményeket. „Az volna a szerencsés, ha azt a valódi célt tudná betölteni az Ifjúsági Önkormányzat, hogy középiskoláktól függetlenül tudja az érdi diákságot összefogni.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email