22_03_29_erdmost_nincskep

Három területen fejlesztik a szakrendelőt

22_03_29_erdmost_nincskep

Három területen fejlesztik a szakrendelőt

Mint beszámoltunk róla, 262 millió forintot költhet Érd a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztésére. Hogy pontosan mire fordítják ezt az összeget, arról Bárány Zsoltot, az intézmény főigazgatóját kérdezte az Érd Tv.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A főigazgató kiemelte, a három fejleszteni kívánt terület egyike az egynapos sebészet épülete, melynek tetejét szigetelni kell, de a fejlesztés részeként a betegek által használt illemhelyiségek is megújulnak.

A több mint negyedmilliárdos támogatásból emellett különböző eszközök beszerzését tervezik, melyek részben orvosi eszközök, részben informatikai fejlesztések. A legnagyobb tétel a csontsűrűség-mérő.

„Tavaly előtt decemberben kaptuk a hírt, hogy 2021 januárjától Érden a csontsűrűség-mérés térítésmentesen igénybe vehető. Azóta elég nagy az igénybevétele ennek a gépnek és idén lesz 18 éves, úgyhogy azt ki kellene cserélni. Ennek a durván 45-50 millió forintos eszközbeszerzésnek a legnagyobb eleme ez a csontsűrűségmérő berendezés lesz”

– ismertette Bárány Zsolt.

Kitért arra is, informatikai rendszerüket szeretnék a digitális egészségügynek megfelelő hálózattá alakítani, amely szintén a betegellátást segíti, emellett lesz egy mindenki számára használható, nagy sávszélességű wifi-hálózat is az intézményben.

A támogatás harmadik része egy körülbelül 700 darabos napelemrendszer, azaz a tervek szerint egy naperőmű fog épülni, amely a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény éves áramhasználatának 20-25 százalékát kitermeli.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email