22_03_29_erdmost_nincskep

Hajrá, magyarok!

22_03_29_erdmost_nincskep

Hajrá, magyarok!

Érden is fellobbant az olimpiai láng: a városi napközis táborban nyaraló gyerekek saját festésű zászlókkal, no meg a láng hordozásával köszöntötték a nyári ötkarikás játékokat. Megkérdeztük az alsó tagozatosoktól, mennyit tudnak az olimpiáról, és kiknek szurkolnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Péntek délután egy órakor az egész napközis tábor kivonult a Bolyai iskolából a főtérre. A gyerekeknél zászlók (ők választották ki, melyik országét festik, rajzolják meg), illetve öt karika, no meg a láng. Miután összeálltak egy fotóra, kicsit pihentek az árnyékban. Megragadtuk az alkalmat, megkérdeztük, ki mit tud az olimpiáról, illetve kinek szurkolnak. A hét-tízéves gyerekek lelkesen válaszolgattak.

„Egy ember sok kilométert fut egy olimpiai lánggal, és majd egy másik embernek átadja, ő pedig megint egy másiknak.” (Bence, 10 éves)

„Én Hosszú Katinkát ismerem, neki drukkolok. Én is járok már úszni.” (Polli, 6 éves)

„Hosszú Katinkának drukkolok, és Cseh Lászlónak. Meg mindenféle úszónak. Az olimpián sok ország versenyez együtt, és Budapesten rendezik. Ja, nem, ott egy nagy uszoda van! Tokióban rendezik!”(Johanna, 7 éves)

Végezetül egy kisfiú:

„Mi nem nézzük az olimpiát. Elkezdődött már? Ma van az első meccs?”

Az igenlő válaszra a társa rávágja:

„Akkor én tuti nézni fogom!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email