22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: fordulatos meccsen ikszelt Kaposváron az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: fordulatos meccsen ikszelt Kaposváron az Érdi VSE

Egy távoli góllal a Kaposvár szerzett vezetést, de az Érdi VSE hamar egyenlített, majd helyzetei is megvoltak a fordításhoz, amely csak a hajrában jött össze, de nem sokkal később a hazaiak is betaláltak, 2-2-es döntetlenre mentve az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójából pótolt mérkőzést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Továbbra sincs könnyű helyzetben Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, aki ezúttal sem számíthatott hat sérült játékosára, ennek ellenére a 14. fordulóból az érdieket sújtó sérüléshullám miatt korábbról elhalasztott, Kaposvári Rákóczi FC elleni mérkőzést mindkét együttes nagy elszántsággal kezdte.

Bár az első percek még csak lehetőségeket hoztak, helyzetet nem, de a 15. percben egy hazai labdaszerzés után Kondor Kristóf remekül ismerte fel, hogy Kertész Ferenc, az érdiek kapusa kint áll kapujából, így közel negyven méterről emelt az érdi kapuba.

A vendégek viszont nem törtek meg és nem sokkal később, a 23. percben Kollega Krisztián beadása után Fürjes Ádám révén gyorsan egyenlítettek (1-1).

Nem sokkal később Kollega és Koós Gábor is megfordíthatta volna az állást, majd a térfélcsere után Bozsoki Imre is közel állt ehhez. Aztán a 70. percben Szabó Richárd ziccerénél is felszabadítottak a somogyiak, akik viszont öt perccel később emberhátrányba kerültek, amikor Bíró Dominik kapta meg második sárga lapját.

Az emberelőnyt ugyan gyorsan kihasználták Koós Gáborék, de hiába bólintotta a kapuba Varga Tamás beadását az érdi középpályás, les miatt érvénytelenítették a találatot. Az érdiek azonban nem sokkal később egy jobboldali akció után már érvényes gólt is szereztek Koós Gábor fejesével, de nem sokkal később egy baloldali hazai szabadrúgás után Kertész Ferenc nem tudta hárítani Gál Mátyás csúsztatását (2-2).

Sőt, a hajrában a Kaposvár is fordíthatott volna, de Pintér Norbert ziccerénél Kertész Ferenc nagy bravúrt mutatott, döntetlenre mentve a mérkőzést az Érdi VSE-nek.

“Egy nagyon tapasztalt, játékban is jó képességű csapattal játszottunk, amely régóta építkezik. Ez nagy előny olyanokkal szemben mint mi, akik egy hónap késéssel kezdtük a nyári felkészülést. Ilyen csapatok ellen nehéz megtalálni az ellenszert. Mi ott tartunk, hogy ismerjük a szimmetrikus részét a játéknak. Arra még nincs felkészülve a csapat, mit tegyen, ha ezt az ellenfél megborítja és erőssé tesz egy oldalt, mint most az első félidőben a baloldalt. Rúgtunk egy csodálatos gólt, amely bármilyen szinten gyönyörű felismerés, de nagy helyzetei az ellenfelünknek adódtak. Az érdiek a mélységi indulásokat, mi pedig a direkt játékot erőltettük, de sokszor feleslegesen. Előkészítés nélkül próbáltunk eljutni az ellenfél kapujáig, de esélyünk sem volt olyan területeket támadni, ahonnan veszélyt tudtunk volna okozni. A második félidőben kicsit finomítottam a szerkezeten, de jó darabig senkinek nem volt helyzete. Mindig okozunk egy negyedórát magunknak, amikor nem tudom, mi történik a csapattal, aztán jön egy pálfordulat és elkezdünk nyomást gyakorolni. Ebben az esetben visszajöttünk a meccsbe és volt egy óriási ziccerünk is. Furcsa csattanó lehetett volna, de nem volt benne több a döntetlennél egyik csapatnak sem. Nem vagyok elégedetlen, mert megint bizonyítottuk, hogy a sok hiba ellenére mindig képesek vagyunk felülírni a saját gyengeségeinket”

– értékelt Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

“A bajnokság vége felé már sok gonddal küzdünk, most is tizenhárom játékossal érkeztünk, ennek ellenére nagyjából az történt a pályán, amit elterveztünk. Ellenfelünknek akcióból nem volt lehetősége, az első gól is egy jól eltalált lövés volt negyven méterről, de csak mi tudunk ilyen gólokat kapni. Amikor ellenfelünk emberhátrányba került, akkor játszottuk azt a focit, amit szeretnénk viszontlátni. Rúgtunk egy lesgólt és a vezetést is megszereztük, de a végén egy ilyen szerencsétlen akció után kaptunk egy teljes mértékben elkerülhető gólt. Ha a kilencven percet nézzük, akkor talán közelebb voltunk a három pont megszerzéséhez, szóval bosszantó, hogy két olyan gólt kaptunk, amit elkerülhettünk volna”

– értékelte a mérkőzést Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb november 28-án lép pályára, amikor 13 órától a VLS Veszprém vendégeként lép pályára.

NB III, Nyugati csoport, 14. fordulóból pótolt mérkőzés
Kaposvári Rákóczi FC – Érdi VSE 2-2 (1-1)
Kaposvár, 200 néző. V.: Szommer (Domján D., Nagy B.)
Kaposvár: Pogacsics – Borbély, Lakatos G., Gál M., Zólyomi – Palkovics (Pintér N., a szünetben), Mayer – Kondor (Balog A., 79. p.), Szederkényi (Harsányi, 79. p.),  Bíró D. – Jancsó (Orsós, 62. p.)
Vezetőedző: Nagy Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Bozsoki, Csiszár (Révész, 79. p.) – Fürjes, Gera D., Pallagi, Koós, Varga T. – Szabó R. (Fügedi, 90. p.), Kollega (Kertész B., 70. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kondor (15. perc), Kertész F. (88. p.), ill. Fürjes (23. p.), Koós (87. p.)
Kiállítva: Bíró D. (75. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email