22_03_29_erdmost_nincskep

A fejlesztések mielőbbi folytatását javasolja az ellenzék

22_03_29_erdmost_nincskep

A fejlesztések mielőbbi folytatását javasolja az ellenzék

Nem szabad tovább halogatni a közbeszerzések kiírását és a szerződések megkötését – hangsúlyozta Simó Károly. Az Érdi Fidesz szóvivője mindezt a város fejlesztésére biztosított 40 milliárd forint kapcsán emelte ki pénteki sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szóvivő emellett ismertette a Fidesz-KDNP javaslatát az ápolási díjra jogosultak jövedelemkorlátjával kapcsolatban, végül üdvözölte az érdi adventi programok folytatását.

Mint azt megtudtuk, a Fidesz-KDNP javasolni fogja a decemberi közgyűlésen, hogy emeljenek az ápolási díjban részesíthető családok estében megállapított, egy főre jutó, maximális jövedelemkorláton, annak érdekében, hogy a bér- és nyugdíjemelések miatt ne eshessenek el ettől a települési támogatástól azok, akik korábban részesültek benne.

– A Fidesz-KDNP mind a kormányban, mind az önkormányzatban támogatja azokat, akik vállalják azt a nem könnyű feladatot, hogy otthon ápolják rászoruló hozzátartozóikat – hangsúlyozta Simó, majd hozzátette: – Ezért vezette be ugyanis a kormány a gyermekek otthongondozási díját és emelte meg az eddigi ápolási díjakat. Érden pedig éppen az én javaslahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgra emelte meg a Fidesz-KDNP vezette önkormányzat 20%-kal az ápolási díjat.  Szeretnénk, ha továbbra is megkapnák ezt a díjat azok, akik eddig megkapták, mert rászorulnak. Bízom benne, hogy a többség is támogatni fogja ezt a javaslatunkat majd a decemberi közgyűlésen.

Dr. Csőzik László polgármester brüsszeli látogatása kapcsán a szóvivő kiemelte, hogy ha sikerül pályázati pénzt nyernie a városnak útépítésre és csapadékvíz elvezetésére, akkor az erre vonatkozó előterjesztéseket a Fidesz-KDNP is örömmel támogatni fogja.

– Addig is azt javasoljuk, hogy írják ki a közbeszerzéseket és kössék meg a szerződéseket annak a 40 milliárd forintnak a felhasználásával, ami a város kasszájában van, és aminek a nagyobb részét a kormány célzottan az érdiek számára fontos fejlesztésekre adta. Ha már itt vannak a pénzek és arra adták, hogy Érd fejlődjön, épüljön, akkor ebből tényleg ez valósuljon meg. Ebben a témában összességében az a véleményünk, hogy ideje lenne elkezdeni dolgozni a város építésén, és felejtsük el azt az egymásra mutogatást és felelősséghárítást, ami az elmúlt heteket jellemezte.

Végül Simó Károly felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi városvezetés már nyolc éve minden évben adventi programokat tartott a főtéren.

– Örülünk, hogy ezt továbbvitték, és kiegészítették egy korcsolyapályával is, amit főleg az elején nagyon-nagyon sokan vettek igénybe. Egy picit hiányoljuk a gyermekeket a főtérről, de bízunk abban, hogy később jönnek szervezetten az iskolákból, óvodákból is és mindenki örülni fog annak, hogy van egy adventi forgatagunk – zárta szavait a szóvivő.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email