22_03_29_erdmost_nincskep

Érd 73 százaléka védett

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd 73 százaléka védett

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, a Fővárosi Kormányhivataltól megszerezte az adatokat arra vonatkozóan, hoyg Magyarország egyes területein milyen a védettséggel rendelkezők aránya. Ez a szerv postázza a védettségi igazolványokat szerte az országba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szél megállapította: augusztusig országosan 6 560 942 védettségi igazolványt postáztak ki, de ez nemcsak az oltottaknak, hanem a koronavírusból igazoltan felgyógyultaknak is jár. Ha valakire mindkettő érvényes, akkor az két igazolványt jelenthet. Ez némiképp torzítja a statisztikát, 

Budapesten a népességszámhoz képest 78,4 százalék az összes védettségi igazolvány aránya, Borsod az utolsó, 54,9 százalékkal, Szél szerint ezek az adatok kijózanítóak.Kiszámolták az összes járás adatait is. Ezek szerint a védettségik aránya a győri, a budakeszi, a dunakeszi és a szombathelyi járásban a legmagasabb, 75 százalék. Kunhegyesen azonban csak 40 százalék. Mezőcsát és Ózd előzi ezt a térséget, de csak hajszállal, 41 százalékkal.

A közel teljes oltottsággal rendelkező falvak: a Pest megyei Ipolytölgyes, a somogyi Nemeskisfalud és a szintén Pest megyei Márianosztra. 95 százalékos a védettségivel rendelkezők aránya a Győr-Moson-Soproni megyei Pásztoriban, 94 százalékos a nógrádi Szuhán, 86 százalék a Komárom-Esztergom megyei Várgesztesen.

Érden a 70421 lakosból 51131 fő jutott védettségi igazolványhoz, így közel 73%-os védettséget jelent. Ami a szomszédos településeket illeti,  Százhalombattán a lakosság 72%-a, Dióson és Törökbálinton 76%-a kapott védettségi igazolványt, míg ez az arány Sóskúton 78, Tárnokon 71, Pusztazámor pedig 70%. Így az érdi járásban összesen 73% az átoltottság.

Az Érdiszemmel által készítetett táblázat:

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email