22_03_29_erdmost_nincskep

Élet a bezárt művelődési központban

22_03_29_erdmost_nincskep

Élet a bezárt művelődési központban

Nem készül gyors nyitásra a Szepes. Ha pünkösd után valamilyen gyereknapi kontaktrendezvényt tudunk szervezni – akár korlátozások mellett –, akkor már jól állunk - fogalmazott az Érdi TV-nek Wolf Katalin igazgató, aki beszélt arról is, hogy milyen feladatokat tudnak elvégezni a zárás ideje alatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár a nagyközönség előtt hónapok óta zárva tart a művelődési központ ajtaja, a munka nem állt meg a korlátozások idején sem: indultak és indulnak különféle pályázatokon, pozitív eredménnyel. A Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán például milliós összeget nyertek el hang-, fénytechnika- és színpadszolgáltatásra – emelte ki az igazgató.

Wolf Katalin hangsúlyozta azt is: ebben az időszakban a takarékoskodásé a főszerep. Csökkentik a közüzemi költségeket (csak a most használt irodákat fűtik, például).

– Reménykedem abban, hogy tavasszal, nyáron már a hagyományos formában találkozhatunk, és szeretném az erőforrásainkat az aktívabb jelenlétre tartalékolni – emelte ki.

Az állomány létszámát nem csökkentették. A munkatársak zömmel home office-ban dolgoznak, és mivel nincsenek rendezvények, még több energiát tudnak fordítani a pályázati támogatások megszerzésére.

Elvégeznek olyan feladatokat is, amire egyébként kevesebb idő jutna:
– Ötven éves lesz jövőre a Szepes. Fél évszázadnyi szakmai dokumentum halmozódott fel az intézményben, ezeket szakszerűen, a törvénynek megfelelően tároljuk. El sem tudjuk képzelni, hogy ezek az akár harmincéves archiválódobozok mit tartalmaznak. Egyrészt szakmai kíváncsiságból, másrészt leltározási szempontból átnézzük és rendezzük most ezt az archívumot. Számos érdekes dolgot találunk. Ami közérdeklődésre is számot tarthat, szeretnénk megmutatni a közönségnek. Hatalmas anyagról van szó, többségét nem is kellene már tárolnunk, de szakmatörténeti szempontból jó az, hogy így megmaradtak a Szepesben – tette hozzá Wolf Katalin.

Készülnek egy nagy tavaszi lomtalanításra is, de majd csak akkor, ha a járvány alábbhagy, hiszen mostanában nincs bent egyszerre a teljes állomány. A belső hálózatot otthoni eszközökről is elérik a kollégák, így jól tud működni az online alapú közös munkavégzés. Persze, vannak olyan feladatok, amelyeket otthonról nem lehet ellátni. Így beosztás szerint járnak be a munkatársak, távolságtartással, váltott műszakban dolgoznak az intézményben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email