22_03_29_erdmost_nincskep

Csodálatos úszással ezüstérmes lett Milák Kristóf 100 méter pillangón

22_03_29_erdmost_nincskep

Csodálatos úszással ezüstérmes lett Milák Kristóf 100 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf szerdai aranyérme után ma megszerezte második érmét: ma hajnalban ezüstöt nyert a tokiói olimpián 100 méter pillangón. Milák Kristóf, korábbi érdi úszó Európa-csúcsot úszott, és megszorongatta Caleb Dresselt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Milák Kristóf a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.

A két kiváló úszó a célba érkezés után azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.- Megkönnyebbültem, végre vége. Most büszkeséget érzek, mert ennél többet nem tudtam úszni, úgyhogy szerintem kihoztuk egymásból a legjobbat – mondta Milák Kristóf, aki a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email