22_03_29_erdmost_nincskep

Csocsó, avagy éljen szeptember 18-a!

22_03_29_erdmost_nincskep

Csocsó, avagy éljen szeptember 18-a!

Asztalifoci-bajnokságot hirdetett erre a péntek délutánra az Érdi Ifjúsági Önkormányzat. Délután öt óráig várták a főtéren négy csocsóasztallal az általános és középiskolásokat. Bár az IFÖ mandátuma hamarosan lejár, terveznek egyéb szabadtéri rendezvényt is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem volt egyszerű a helyzete az idén az ifjúsági önkormányzatnak: sok programjukat nem tudták megvalósítani a vírusveszély (és az otthoni tanulás) miatt. 

– Azon gondolkoztunk, mit lehetne tenni a helyi diákközösség összekovácsolása érdekében. Mivel itt a főtéren rengeteg fiatal fordul meg, úgy találtuk, érdemes ide tervezni egy szabadidős programot. Ez a csocsóverseny kötetlen hangulatú, bárki megmérettethette magát. A diákönkormányzatok meghirdették az iskolákban, illetve a baráti körünkben is terjesztettük hírét, és létrehoztunk egy facebook-eseményt is – mondta tudósítónknak Harkai Márton, az az IFÖ sajtókapcsolatokért felelős referense, akit arról is kérdeztünk, mikor adják át a stafétabotot utódaiknak – hiszen az IFÖ tagjait ilyenkor, szeptemberben szokták megválasztani.

– Lesz idén is választás, ha minden igaz, november elején. Mivel átalakul a választási rendszer, ezt még nagyon meg kell szervezni. Addig szeretnénk rendezni egy sárkányhajózást, közösségépítő jelleggel – bár ez lehet, hogy elmarad a jelenlegi vírushelyzetben –, és gondolkodunk egyéb szabadtéri programokban is. Ezek persze az időjárástól is függenek – tette hozzá Márton.

Az IFÖ büdzséjének mintegy fele megmaradt az idén. Kérdésünkre, hogy ezt át lehet-e vinni a következő ciklusra, a fiatalember elmondta: az alapokmány szerint a maradványösszeg visszaszáll az önkormányzatra, és a következő csapat ismét tízmillió forinttal indul majd.

Arra a kérdésre, mennyire elégedettek az elmúlt esztendővel, Harkai Márton elmondta: a koronavírus nagyon megnehezítette a programszervezést, a találkozásokat – a közgyűléseket sem tudták a szokásos módon megtartani –, „ezzel együtt én elégedett vagyok, és élveztük ezt a mandátumidőszakot” – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email