22_03_29_erdmost_nincskep

Csák Bálint az új diákpolgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Csák Bálint az új diákpolgármester

November 15-én befejeződött a kétfordulós ifjúsági önkormányzati választás. A szavazatok többségét Csák Bálint, a VMG 11. osztályos diákja szerezte meg. Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai ünnepélyes keretek közt átvették megbízólevelüket; munkájukat a jövő heti alakuló ülésen kezdik majd meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csák Bálint, aki tavaly diák-alpolgármesterként már tagja volt a testületnek, a súlyozott számítás szerint 1043 voksot kapott, míg Szeder Hanna (Marianum) 861 szavazatot. Szilágyi Szonja (Kós) 807 voksot, míg Marti Szonja Szofi (Gárdonyi) 751-et. (A jelöltek bemutatkozását itt olvashatják.)

A diákpolgármester és az alpolgármesterek munkáját nyolc képviselő segíti, őket az iskolák maguk választották meg, és a két-két jelöltet delegálták a testületbe. A képviselők név szerint: Mankó Gábor, Hardi Levente, Szakács Szofi, Kovács Normann, Szőke Balázs, Hudák Bertalan, Kubanek Botond, Kovács Katalin.

Az IFÖ tagjai letették esküjüket és átvették megbízólevelüket Konkoly Zita jegyzőtől, majd Csőzik László polgármester köszöntötte őket.„Kívánom, hogy tapasztaljátok meg azt, hogy a köz ügyeinek intézése remek dolog. Ehhez tanulnotok kell, és mi azon leszünk, hogy ebben a folyamatban segítsünk benneteket” – hangsúlyozta a polgármester.

„Hihetetlenül boldog vagyok, nagyon büszke a VMG-re és arra, hogy sikeres volt a kampányom. Úgy gondolom, jó évünk lesz idén, nem fogunk annyi akadályba ütközni, mint az elmúlt esztendőben. Nagyon remélem, eleget tudok majd tenni az elvárásoknak” – mondta Csák Bálint, akivel az ünnepség után beszélgettünk. Arra a kérdésre, hogy mikor tudják megkezdeni a munkát, úgy válaszolt: várhatóan jövő héten összeülnek, és megbeszélik a következő év munkafolyamatát.

Megkérdeztük az alpolgármestereket is, mit szóltak a választás eredményéhez. Mint mondták, nem voltak csalódottak az eredményhirdetést követően, inkább várakozással tekintenek az elkövetkező időszak, no meg a közös munka elé.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email