22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: megnyerte első meccsét az ifi-vb-n az érdi öklöző

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: megnyerte első meccsét az ifi-vb-n az érdi öklöző

Egyhangú pontozással győzte le a szlovén Dejan Leburicot a lengyelországi Kielcében zajló ifjúsági ökölvívó világbajnokság 75 kilogrammos súlycsoportjának első fordulójában az Érdi Box Klub tehetsége, Szigetvári Bendegúz, aki április 18-án az orosz Mikhail Usov ellen húz kesztyűt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A másodéves ifjúsági érdi ökölvívó élete első korosztályos világbajnokságán – a két évvel ezelőtti junior Európa-bajnokság után – második nagy nemzetközi versenyén rögtön az első pillanatokban nekirontott ellenfelének.

Határozott fellépésének és koncentráltságának köszönhetően már az első menettől kezdve irányított és sokkal több tiszta ütést vitt be, mint ellenfele. Az első 3 percet 3 pontozónál is hozta, majd a másodikban már inkább a taktikáé volt a főszerep, amely Szigetvári kifejezett erősségének számít, így nem véletlen, hogy ezt a felvonást már 4 pontozónál nyerte meg.

A 3. menet sem hozott nagy változást, bár a szlovén próbált aktív maradni, Szigetvári időről időre szép sorozatokat helyezett ellenfele testére és fejére, így az Érdi Box Klub válogatott ökölvívója egyhangú pontozással nyerte meg első mérkőzését az ifjúsági világbajnokságon.

A 75 kilogrammos súlycsoportban 29-en indultak, Szigetvári a kolumbiai Santiago Rivera Granadost első menetben legyőző orosz Mikhail Usov ellen folytatja április 18-án a világbajnokság 236. eseményeként.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email