22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: biztató évkezdet az Énekes Emlékversenyen

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: biztató évkezdet az Énekes Emlékversenyen

Egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek az Érdi Box Klub ökölvívói a budapesti Madárfészek Akadémián rendezett Énekes István Emlékversenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ifjúsági korosztályba lépő, ott is súlycsoportot váltó és a 2020-as évben már a 69 kilogrammosok között érdekelt Szigetvári Bendegúz, valamint a már másodéves ifi, de 69 kilóból két súlycsoporttal feljebb lépő, s 81 kilóban induló Dragonya Dávid húzott kesztyűt a budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezett Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékversenyen.

Az elsőéves ifi Szigetvári Bendegúz a házigazdák öklözője, Simon Attila ellen kezdte meg a viadalt, akit meggyőző fölénnyel, egyhangú pontozással győzött le, majd a szikszói Hell Fight Club-os Horváth Milán betegség miatt nem állt ki az érdi bokszoló ellen, aki ezzel döntőbe jutott. A fináléban az újpesti/madárfészkes Nagy Wilsonnal nézett farkasszemet. A súlycsoport magyar bajnoki címvédője, az elsőszámú válogatott másodéves ellenfél azonban már túl nagy falat volt, s Szigetvári az első menetben vereséget szenvedett, ezáltal ezüstérmes lett.

– Nagyon szép, érett bunyót mutatott be az első napon, szerintem eddigi legjobb mérkőzése volt, ahol látszott, hogy tudatosan bokszolt, szóval ez egy jó kezdés volt az ifjúságiak között – értékelte Szigetvári első meccsét Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője, aki a döntőről is szót ejtett. – Itt még látszott, hogy Bendegúz nincs azon a szinten, mint ellenfele, de nagyon jó képet festett a mutatott teljesítménye és helye lesz az ifjúsági korcsoport élmezőnyében a 69 kilogrammosok között.

Dragonya Dávid kategóriájában, a 81 kilósoknál ezúttal nem volt sok induló, így a sorsolásnak köszönhetően erőnyerőként csak az elődöntőben, biztos érmesként kezdte meg szereplését, amely hamar véget is ért, miután a Győri Gladiátor SE öklözője, Takács Péter egyhangú pontozással győzte le a bronzérmesként záró érdit – a felek a tavalyi Matyó Kupán is találkoztak, akkor Takács megosztott pontozással verte Dragonyát.

– Most is egy szoros mérkőzés volt, de szép meccsnek nem mondanám, van még mit fejlődni ebben az évben, a formaidőzítés nem volt a legjobb, de nem is mostanra kell a legjobbnak lenni – jegyezte meg Dobrádi Zsolt.

Az Érdi Box Klub öklözői legközelebb március első hetében lépnek szorítóba, hiszen az egri Bornemissza Emlékversenyen a Szigetvári Bendegúz és Dragonya Dávid mellett Sipos Richárd is kesztyűt húz.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email