22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ketten is kijutottak a serdülő Eb-re!

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ketten is kijutottak a serdülő Eb-re!

Az Érdi Spartacus két serdülőkorú női birkózója, az 54 kilogrammosok között induló Kaszás Elza és az 58 kilogrammos Baljer Kitti is kiharcolta a május 27. és 30. között Szófiában rendezett Európa-bajnokságon való részvételt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett válogatóversenyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2021-es év első versenyét tartották május elsején a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, ahol a május 27. és 30. között a bolgár fővárosban, Szófiában rendezett serdülő Európa-bajnokságra szerezhettek indulási jogot a fiatal birkózók.

A lányoknál összesen 52-en, a fiúknál kötöttfogásban 124-en léptek szőnyegre a címeres mez kivívásáért.

A lányoknál egy-egy mérkőzés és körmérkőzés döntött az érmekről, ez pedig két érdi birkózónak is összejött. Sőt, miután az 54 kilósoknál Kaszás Elza, az 58 kilósoknál pedig Baljer Kitti is győzött, mindketten ott lehetnek a szófiai kontinensviadalon. A két aranyéremmel együtt a csapatversenyen az Érdi Spartacus másodikként zárt.

A fiúknál a még diák I-es korú Szenicza Nimród 41 kilóban 2 tusgyőzelemmel és egy vereséggel lett bronzérmes az idősebbeknél. Az elsőéves serdülő Jakab Dániel 3 sikerrel menetelt a 68 kilogrammos súlycsoport döntőjéig, ahol vereséget szenvedett és ezüstérmet szerzett.

A 85 kilós érdi kettősnek, Gyenes Bencének és Virlics Marcellnek nem kedvezett a sorsolás, hiszen egy ágra kerültek. Előbbi sérülés miatt a döntőben nem tudta betusolni ellenfelét, így ezüstérmesként végzett, míg utóbbi az 5. helyen zárt.

Az lányok csapatversenyében az Érdi Spartacusnak a második helyért járó kupát is sikerült hazahoznia. 

Eredmények, serdülő női Európa-bajnoki válogató
54 kg:
Kaszás Elza 1.
58 kg: Baljer Kitti 1.
Csapatverseny: Érdi Spartacus 2. helyezés
fiú serdülő kötöttfogású Európa-bajnoki válogató
41 kg:
Szenicza Nimród 3.
68 kg: Jakab Dániel 2.
85 kg: Gyenes Bence 2.,  Virlics Marcell 5.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email