22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ezúttal hatszor állhattak dobogóra

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: ezúttal hatszor állhattak dobogóra

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a hétvégi serdülő és diák II-es országos bajnokságon az Érdi Spartacus SC birkózói, míg Végh Artúr bronzérmes lett Bukarestben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június első hétvégéjén Győrszentivánon gyűltek össze a fiatal birkózók, ahol a diák I-es korosztályú fiúk, illetve a serdülő és diák II-es lányok országos bajnokságát rendezték.

A diák I-esek szabadfogású ob-ján a legjobban Jakab Roland szerepelt érdi részről, aki 5. helyen végzett 35 kilóban.

A diák II-es lányoknál Csuka Letícia az 50 kilogramm, Szenicza Emma pedig az 58 kilogramm küzdelmeit nyerte meg, miközben Virlics Anna 46 kilóban ezüstérmet szerzett.

A serdülő lányok két bronzérmet szereztek, hiszen 58 kilóban Kaszás Elza, +66 kilóban pedig Kaszás Lilla állhatott a dobogó legalsó fokára, előbbi súlycsoportban Baljer Kitti a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg.

Végh Artúr pedig a kötöttfogású válogatott tagjaként lépett szőnyegre Bukarestben, ahol a junior korosztály számára tartottak egy nemzetközi versenyt. A 130 kilogrammos súlycsoportban induló érdi birkózó bronzérmes lett.

Az Érdi Spartacus hétvégén a serdülő kötöttfogásúak össznemzeti csapatversenyén is részt vett a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA), ahol erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági csapatok küzdöttek meg a magyar válogatottal és a KIMBA együttesével. Az érdieket a válogatottban Jakab Dániel képviselte, aki 2 győzelemmel és 2 vereséggel segítette bronzéremhez a válogatottat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email