Birkózás: ezüst a diákolimpiai döntőről

Egy ezüstérmet és egy ötödik helyet értek el az Érdi Spartacus SC birkózói a diák II-es korcsoport szabadfogású országos diákolimpiai döntőjén. Emellett a területi kötöttfogású diákolimpián további öt érmet szereztek az érdiek.

Október 8-án, pénteken Abonyban rendezték a diák II-es korcsoport szabadfogású birkózóinak országos diákolimpiai döntőjét, ahol két érdi birkózópalánta lépett szőnyegre. A 38 kilogrammos Jakab Roland csak a döntőben szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett, míg 32 kilóban Narancsik Levente az ötödik helyig jutott.

Ezt követően október 10-én a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban rendezték Budapest és Pest megye területi diákolimpiáját a diák I-es korcsoport kötöttfogású birkózóinak, ezzel együtt pedig a diák II-es és gyermek koroosztálynak meghívásos szabadfogású gálát tartottak. A viadalon Marcinkovics-Kovács Bende 35 kilóban mindenkit tussal legyőzve lett aranyérmes, de 38 kilóban Csuka Levente sem talált legyőzőre. A diák II-eseknél 32 kilóban itt is elindult Narancsik Levente, aki a harmadik helyig menetelt, míg 38 kilóban Jakab Roland magabiztos birkózással és négy tusgyőzelemmel lett aranyérmes.

A diák I-eseknél 69 kilóban Bokros Márk a dobogó legalsó fokára állhatott.

fotó: Érdi Spartacus SC