Birkózás: 17-szer dobogón a Spartacus

Hat arany-, hét ezüst- és négy bronzérmet, valamint két ötödik helyet értek el az Érdi Spartacus SC birkózói a hétvégén rendezett veterán országos bajnokságon, illetve a diák I-II. korcsoportok területi diákolimpiáján.

Előbb szombaton a Rácalmáson rendezett veterán birkózó országos bajnokságon lépett szőnyegre az Érdi Spartacus négy birkózója. Közülük a B-kategória 88 kilogrammos súlycsoportjában induló Apáti Zsolt szabadfogásban arany-, kötöttfogásban ezüstérmes lett.

D-kategóriában, a 100 kilósoknál induló Sipos Árpád, illetve az E-kategória 88 kilós mezőnyében induló Szeitl Károly szabadfogásban második, kötöttfogásban harmadik helyen zárt. A legidősebb érdi induló, Földesi István a +90 kilósoknál mindkét fogásnemben a legjobbnak bizonyult és a legidősebb versenyzőnek járó különdíjat is átvehette.

A veterán ob-val párhuzamosan Abonyban a diák I-es és diák II-es korcsoport szabadfogású diákolimpiai küzdelmeit rendezték a közép-magyarországi régió területi versenyén, Abonyban. A Komáromi Gép Kupa gálán meghívásos alapon 240 birkózó indult az országos döntőbe jutásért.

Itt az Érdi Spartacusból diák I-eseknél Bokros Márk (69 kg) ezüst-, Szenicza Nimród (46 kg) és Marcinkovics-Kovács Keve (63 kg) bronzérmet, Lovász Zoltán (46 kg) ötödik helyet, a Diák II-eseknél Jakab Roland (38 kg) ezüstérmet, Narancsik Levente (32 kg) ötödik helyet szerzett. Ezzel az eredménnyel az Érdi Spartacus birkózói közül hatan nyertek indulási jogot a Diákolimpia döntőjébe.

A gyerekek között Marcinkovics-Kovács Bende (35 kg) és Csuka Levente (40 kg), a lányok között Csuka Letícia (53 kg) diadalmaskodott, míg Virlics Anna (45 kg) és Szenicza Emma (53 kg) másodikak lettek.

kiemelt kép: Érdi Spartacus SC