22_03_29_erdmost_nincskep

Berki Tomi 75

22_03_29_erdmost_nincskep

Berki Tomi 75

Szeptember 9-12. között ismét megrendezik az AVL-Érdi Jazz Fesztivált, melyen az idén 75 éves Berki Tamás hazánk egyik legismertebb jazz énekese is fellép. A Berki Tomi 75 című koncertről beszélgettek az énekessel munkatársaink az Érd Fm 101.3 Bundáskenyér című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén 75 éves Berki Tamás hazánk egyik legismertebb jazz énekese. A Máté Péter-díjas előadó Érdre különleges formációval érkezik, Nagy János zongora-hegedű-dob triójával először fog énekelni. Akikkel közösen szokott fellépni, most pont máshol fognak koncertezni, így át kellett gondolnia, kivel szerepelne szívesen egy színpadon. Így esett a választás Nagy János triójára, akik tavaly épp előtte léptek fel egy rendezvényen. Az érdekes felállás már akkor és ott elnyerte tetszését. Így négyen még soha nem játszottak együtt, most fogják kezdeni a közös próbákat, amit a jazz énekes izgatottan vár, bár ez egy improvizatív szakma.

„Ennek a szakmának a lényege a rögtönzés, nagyon sokszor úgy alakul, vagy valaki bemond egy címet esetleg egy hangnemet, és egy tempót megmutat. Elkezdi valaki a bevezetőrészt és utána együtt játszuk az ismert nótát.”

A zenész hozzátette, hogy nem csak az ismert jazz örökzöldeket fogják előadni, hanem a saját szerzeményeikből is játszanak néhányat.Berki Tamás a 80-as években jelentette meg első szerzői lemezét, melynek zenéjét és szövegét is ő szerezte.

A kiváló jazz énekes korábban sokat gondolkozott azon, hogy vajon meddig lehet énekelni? Soha nem gondolta, hogy ennyi idősen még énekelni, szerepelni fog. A mai napig nagyon sok fellépése van.

Az érdi eseményen körülbelül 2X45 perces éneklésre számíthatnak a résztvevők.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email