22_03_29_erdmost_nincskep

Az ötéves átlagnál ötvennel több gyermek született tavaly Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Az ötéves átlagnál ötvennel több gyermek született tavaly Érden

747 baba született 2020-ban Érden, amely az előző öt év átlagánál ötvennel több – tájékoztatta az Érd Tv-t a tavalyi adatokról Szakálné Dimov Mariann, az érdi védőnői szolgálat vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mi is látjuk annak a hatását, hogy több a kiköltözés, lényegesen több lett a lakosságszám és ezzel együtt a fiatal, kisgyermekes, várandós családok száma”

– magyarázta az újszülöttek növekvő tendenciájának okát a védőnő.

Beszámolt arról is, hogy a koraszülöttek száma viszont közel felére csökkent, hiszen az előző években jellemzően 8%-ban korábban születtek meg a gyermekek, de ez a szám a tavalyi évben 4,3%-ra mérséklődött.

„Talán mi is jobban dolgoztunk és a várandósok is jobban vigyáztak magukra és babáikra”

– fogalmazott a koraszülöttekkel kapcsolatban Szakálné Dimov Mariann, aki a koronavírus-járvány védőnőkre gyakorolt hatásáról elmondta, minimálisra csökkent a várandós kismamákkal való találkozásaik száma.

„Minél kevesebb személyes találkozás mellett kellett a munkánkat úgy végeznünk, hogy ne maradjanak el szűrővizsgálatok, ne legyen olyan gyerkőc, akit hónapokon keresztül nem látunk és ez bizony hatalmas szervezést igényelt”

– fogalmazott.

A Védőnői Szolgálat decemberben új helyre, az Érd FM 101.3 studiója mellé költözhetett a Mária utca és az Alispán utca találkozásához, a két vasút közötti területre.

Ezzel kapcsolatban a vezető védőnő kiemelte, örömmel költöztek át az új épületbe, ahol a közeli gyermekorvosi rendelővel is sokkal közvetlenebb kapcsolatba kerültek. „Mindig is együttműködtünk. A gyermek, orvos, védőnő kapcsolata napi szintű, itt pedig olyan közelségben vagyunk, hogy átmegyünk megbeszélni a dolgokat” – mondta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email