22_03_29_erdmost_nincskep

Aurora FolkGlamour az Érdi Szüreten

22_03_29_erdmost_nincskep

Aurora FolkGlamour az Érdi Szüreten

Mesés divatbemutatót tart az Érdi Szüreten szeptember 18-án Németh Hajnal Aurora, aki a ruháival és az ékszereivel elnyerte a Hungarikum díjat egymást követő 4 évben. Az előadás a történetek rövid elmeséléséből, mozgásból, táncból, a ruhák és ékszerek közös összművészetéből áll.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Úgy hívja az előadást, hogy „Komplex Magyar Élmény”: mert megjelenik a magyar népmese, ballada, legenda, opera, a néptánc elemei, a népdal eredeti és újra feldolgozott formában, a népviseletek és hímzés minták, tehát a népművészet is minden formában. 

Szeretné megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálja őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba. Folyamatosan kutatja, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, miközben keveri őket a mai világ legmodernebb technológiáival, úgy, hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de ő is hozzátegye a saját kézjegyét. 

A népviseletek és kiegészítőik szerelmeseként, missziója, hogy mindenki számára újra hordhatóvá tervezze őket. Az elmúlt években leginkább a színpadi megjelenésekhez készültek a műhelyeében fellépő egyedi, extravagáns, de mégis népi ruhák és ékszerek. Később egyszerűbb, de különleges ruhák és ékszerek is születtek, melyek ünnepi, akár hétköznapi formában is hordhatóak. 

Az előadás 18 órakor kezdődik majd a szüreten, a ruhákat a Forrás Néptáncegyüttes mutatja majd be, mesélő Ba-Nyilas Hajnalka lesz. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email