Állatkínzásra derítettek fényt Tárnokon

Állati maradványokat, tetemeket és elvadult kutyákat találtak állatmentők egy elhagyatott tárnoki ingatlanon, ahová az önkormányzattal és a rendőrséggel együtt mentek be. Hét kutyát sikerült kimenteniük, kettőt még keresnek. Az ügyben folyik a nyomozás, még kérdéses, milyen eljárás indul az ügyben.

Az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány egy lakossági bejelentésre ment ki a tárnoki külterületi ingatlanhoz. A mentésben közreműködött a törökbálinti Zöldsziget Állatmenhely, a rendőrség és a tárnoki önkormányzat is. 

– A magas betonkerítés mögött szörnyű látvány fogadott: irgalmatlan sok állati tetem, a kecskétől a kutyáig, volt, amelyik a felismerhetetlenségig elenyészett már. A feljelentést megtesszük, a fényképeket csatoljuk. Remélem, akárkié az ingatlan, előveszik őt ezért, hiszen így nem lehet állatokat a sorsukra hagyni. Vizük nem volt, étkezési céllal csontokat dobáltak be, más ennivalót nem találtunk. Kőkemény állatkínzás folyt ott kint - mondta az ÉrdFM101,3-nak Benke Kovács Gabi (Érdi Civil Állatmentők).

Egyelőre nem tudni, hogy a kutyák hogyan kerültek ide, befogni is alig tudták őket, nemhogy chipet nézni. A kilencből hét került a menhelyre, kettőért még visszamennek. 

Lukács László, Tárnok polgármestere az ÉrdFM101,3-nak elmondta: jelenleg zajlik a bűnügyi helyszínelés, ez alapján dől el, milyen eljárás indul az ügyben. Az elhanyagolt ingatlannak van tulajdonosa, de a terület jelenleg lakatlan, így azt sem tudni, kinek az állatai voltak ott - tette hozzá.

Hallgassa meg a beszélgetést Lukács Lászlóval, Tárnok polgármesterével

 

fotó: facebook.com/erdicivilallatmentok