20 év Afrikában 60 percben

Szilasi Ildikó Hermina doktorjelölt antropológus, afrikanista, az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapító-ügyvezetője:

Idén 20 éve, 2004 óta járok rendszeresen Afrikába. A déli kontinens 54 országából 31-ben volt lehetőségem megfodulni. Megszámlálhatatlan sok projekt, munka, misszió, kutatás, kiállítás, publikáció, élmény, emlék kötődik ehhez a két évtizedhez.

Előadásom 60 percében arra teszek kísérletet, hogy 20 éves munkásságom legfontosabb állomásai közül kiemeljek néhányat, és felidézzem azokat. Így a 2009-es Torday Emil és a 2012-es Magyar László nyomában szervezett kongói és angolai expedícióimat. Szenegáli, ghánai és burkina fasoi ismeretterjesztő útjaimról is hozok élményeket, a hangulat és emlékek megidézésében Lantai-Csont Gergely National Geographic díjnyertes fotográfus alkotótársam fotográfiái lesznek segítségemre.

Végül átnyergelünk azokon a tájakon és országokon ahová már mint az általam alapított Utazz Afrikába Utazási Iroda csoportkísérője, utazásszervezője jutottam el. Így például a dél-algériai Szaharába, Namíbia homokdűnéi közé, vagy éppen az Indiai-óceán egyik legszebb szigetére, a Madagaszkárhoz tartozó Nosy Bé-re.

Kezdés:

2024. április 16.

18:00 -

Vége:

2024. április 16.

Helyszín:

Magyar Főldrajzi Múzeum