22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb elvonás Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb elvonás Tárnokon

Több befektetővel folyik a tárgyalás, de ezekről a mostani állapotban még nem tudok részleteket elmondani – összegezte az elmúlt hetet dr. Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán, aki beszámolt arról is, hogy 22 millió forinttal csökkentették a közétkeztetési támogatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városvezető beszámolt róla, hogy ellátogatott a gödi polgármesterhez, hogy megosszák egymással tapasztalataikat.

Arról is írt, hogy végső stádiumba került a település hosszútávú koncepció terve, mely meghatározza Tárnok jövőjének irányát és megalapozza a HÉSZ átfogó módosítását.

Dr. Lukács László beszámolt róla, hogy november 25-én és 26-án Tárnok sok háztartásában áramszünet lesz, mert a szolgáltató „madárvédőzési” munkálatokat végez az elektromos hálózaton.

A tárnoki polgármester rossz hírt is kapott, hiszen a várost komolyabb pénzügyi veszteség érte, miután az országos döntéshozók 22 millió forinttal csökkentették a közétkeztetésre szánt támogatást 2020-ra.

„A közétkeztetés kereteit nem az önkormányzat szabályozza, a kedvezményezettek körét és a kedvezmények mértékét nem a helyi rendeletek írják elő, így a támogatás összege nem rajtunk múlik, s elvileg nem is mi fizetjük ki. Most a mérleg egyik oldalát ugyan nem változtatták meg, csupán a másik oldalon a költségviselő lett az állam helyett az önkormányzat! Köszönhetően az eddigi jó gazdálkodásunknak, ez az elvonás kipótolható, de csak a jövő évi fejlesztések terhére. Csak remélni tudom, hogy idén ez volt az utolsó elvonás a településtől!” – fogalmazott dr. Lukács László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email