22_03_29_erdmost_nincskep

Új úszóegyesület alakulhat Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Új úszóegyesület alakulhat Érden

Érdi Vízisport Kft. néven alakulhat új úszóegyesület Érden. A teljes mértékben önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője Petruska László lehet. A Sportbizottság ülésén elhangzott, hogy az Érdi Úszó Sport Kft.-ben sportoló gyermekek átkerülnek az új klubba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Sportbizottság ülésén bemutatkozott Petruska László, aki már több mint húsz éve dolgozik úszásoktatóként, a legutóbbi hat évben a legkisebb úszókat oktatta Érden, azonban az új egyesületben oktatói, edzői szerepe mellett ügyvezetői feladat is betöltene.

Az Érdi Vízisport Kft. felügyelő bizottsági elnöke Ángyán Balázs, tagjai Egerszegi Klára és Lengyel Péter lesznek. Az ülésen elhangzott, az eddig az Érdi Úszó Sport Kft.-ben versenyző sportolók átkerülnek az új egyesületbe.

Petruska László legfontosabb tervei között szerepel, hogy megteremtsék a feltételeket ahhoz, hogy az élversenyzők Érden maradjanak, de emellett az utánpótlásbázist is szélesítenék. Kérdésre elhangzott az is, hogy ha elkészül, a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum uszodájában is tarthatnak úszásoktatást és edzéseket is.

A Sportbizottság döntött az egyesületek támogatásáról is. 31 millió forintot osztanak ki 16 sikeresen pályázó egyesület között, de technikai hiányosság miatt az Érdi Box Klub és az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület kérelmeit nem fogadták el. A sportegyesületeknek szánt, előre meghatározott 45 millió forintos keretből fennmaradó 14 millió forint az általános tartalékba kerül. Emellett elfogadták az olimpikonok, paralimpikonok támogatásáról szóló javaslatot is, melyben közel 3 millió forintot osztanak ki a kérelmet benyújtók között.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email