22_03_29_erdmost_nincskep

Támogatás érdi olimpikonoknak, paralimpikonoknak és sportegyesületeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Támogatás érdi olimpikonoknak, paralimpikonoknak és sportegyesületeknek

Június 30-ig küldhetik be támogatási kérelmeiket az érdi olimpikonok, paralimpikonok és helyi sportegyesületek. Az alpolgármester elmondta, az olimpikonok között 2 millió, a paralimpikonok között 1,5 milliót forintot osztanak szét, a sportegyesületeket pedig az igényeiknek megfelelően támogatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járványhelyzet miatt az eddigi márciusi pályázat helyett június 30-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet a helyi sportegyesületek. Mint Szűcs Gábortól, Érd alpolgármesterétől megtudtuk, a rendkívüli jogrend miatt idén nem pályázat, hanem kérelem formájában igényelhető a támogatás. Ez amiatt van, mert a pályázatokról bizottsági döntéseket kell hozni, ám a Sport és Ifjúsági Bizottság nem ülésezik, a kérelmeket így a polgármester bírálja el.

Szűcs Gábor a sportegyesületek támogatásával kapcsolatban elmondta, be van tervezve egy támogatási összeg, de csak a kérelmek beérkezése után, az igényekhez mérten tudják csak meg, pontosan mekkora összeget tudnak szétosztani.

„A fő cél az, hogy az év hátralévő részében azt a fajta stabil működést, amire a sportolóknak, sportszervezeteknek szüksége van, azt biztosítani tudjuk”

– hangsúlyozta az alpolgármester.