22_03_29_erdmost_nincskep

Református óvodával gazdagodik a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Református óvodával gazdagodik a város

Hatcsoportos óvodát épít a Diósdi úton a református egyház. Az ehhez szükséges közel 4600 nm-es telket az önkormányzat ingyenesen átruházta az Érdligeti Református Egyházközség javára. A megállapodást szerdán írta alá dr. Literáty Zoltán református lelkipásztor és T. Mészáros András polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András sajtótájékoztatóján elmondta: az önkormányzat 2007 óta építi folyamatosan az óvodákat; sok fiatal pár költözik a városba, egyre több óvodás korú gyermek van, így különösen örülnek annak, hogy a református egyház olyan óvodát épít Érden, ahová 80 százalékban az érdi állandó lakcímmel rendelkező gyermekek járnak majd.

Literáty Zoltán elmondta: az intézmény a református egyház 2017-ben indított, 30 milliárd forintos kormányzati támogatású, országos óvodaprogramja keretében épül meg. Jelenleg 66 óvodaprojekttel számolnak, a bővítéstől az új intézmények építésén át a már meglévő óvodák megvásárlásáig. Hozzátette: a cél az volt, hogy olyan településeken nyíljanak református óvodák, ahol mind a település demográfiai helyzete, mind a fenntartást vállaló református egyházközség garanciát tud adni az óvodák hosszú távú működésére. Városunkban az óvodáskorúak létszáma, valamint az érdi református közösségek tevékenysége elegendő érvet biztosított ahhoz, hogy kérdés és vita nélkül meghozza azt a döntést a református egyház zsinata és óvodaprojekt irodája.

Hozzátette: az elmúlt tíz évben több alkalommal is megfogalmazódott – főleg a parkvárosi református gyülekezet részéről – hogy szívesen vállalnák egy református óvoda fenntartását. Ehhez az első lépést most megtették, de még sok következőnek kell követnie (tervezés, felépítés, indulás, fenntartás).  

Az érdi intézmény kapuit 2021 szeptemberében szeretnék megnyitni. Az intézmény jogilag az Érdligeti Református Egyházközség fenntartásában működik majd, de nemcsak az érdligeti gyerekek református óvodájaként, hanem minden család számára nyitott lesz – hangsúlyozta a lelkipásztor.

– Az óvoda pedagógiai programja másfél-két év múlva lesz kész, de azt már most megfogalmaztuk: a szeretetteljes lelkiséget és a népi-nemzeti hagyományainkhoz való hűséget szeretnénk majd olyan természetes módon megélni az óvodában, mint amilyen természetes módon belélegezzük most a virágillatú tavaszi levegőt – tette hozzá Literáty Zoltán, aki köszönetet mondott Érd önkormányzatának, a város vezetésének a támogató háttérért, illetve a telek odaajándékozásáért, és megköszönte mindazok imádságait, akik hittel és bizalommal könyörögtek az óvodáért.

ؘ– Kérjük, hogy ezt a jövőben se hagyjátok abba, hiszen Isten áldásaira és jelenlétére a mindvégig és elengedhetetlenül szükségünk van és lesz ezután is – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email