22_03_29_erdmost_nincskep

Önkormányzati segítség a Lea Otthonnak

22_03_29_erdmost_nincskep

Önkormányzati segítség a Lea Otthonnak

Meleg ebédet és napi két szendvicset biztosít az érdi önkormányzat a Lea Otthon lakóinak; a kiszállítás szombaton indult. Az intézmény lakói napok óta nem hagyhatják el az épületet, így nem tudnak gondoskodni magukról, gyermekeikről. Nagy szükségük van lakossági felajánlásokra is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országos tisztifőorvos március 17-ei határozata alapján a családok átmeneti otthonaiban látogatási és kijárási tilalom van érvényben, a lakók kizárólag munkavégzés, az orvos felkeresése és közeli hozzátartozó halála esetén hagyhatják el az intézményt. Mivel az engedmény sem az élelmiszerek, gyógyszerek, egyéb cikkek beszerzésére nem vonatkozik, az érdi Lea Otthon lakói – azaz a családon belüli erőszak vagy eltitkolt várandósság miatt itt menedéket kereső anyák és gyermekeik – nem tudnak maguknak bevásárolni. A Lea Otthon segítséget kért, hogy az édesanyák, gyermekek ne maradjanak étel és higiéniai termékek nélkül.

– Az önkormányzat szombaton már szállította számukra a meleg ebédet és a napi két szendvicset, ami nagyon nagy segítség a lakóinknak. Magánadományok is érkeznek: naponta többször is csöngetnek, és hoznak kisebb-nagyobb csomagokban tartós élelmiszereket a lakóinknak, amire most nagyon nagy szükségük is van – hangsúlyozta Varga-Hegyi Eszter, az otthon vezetője.

Aki  tud segíteni, kérjük, vegye fel az otthonnal a kapcsolatot a leaotthon@gmail.com e-mail címen vagy a 06-20-929-7809-es telefonszámon!

Az önkormányzat által biztosított ennivaló mellé kiegészítésképp köszönettel fogadunk tartósabb felvágottakat, hűtést nem igénylő konzerveket, kisebb gyermekeknek is megfelelő élelmiszert (bébiételeket, tápszereket, tejpépeket) – mondta lapunknak Varga-Hegyi Eszter, akitől megtudtuk azt is: lakóik nagyon nehezen viselik a bezártságot, illetve dolgozzák fel, hogy nem jutnak hozzá az általuk megszokott árucikkekhez.

– Munkatársainkra a karantén nem vonatkozik, ők hazajárhatnak. Ügyelünk arra, hogy kevesebb személyes kontaktust tartsunk egymással, illetve a lakóinkkal, nehogy kidőljünk, és ellátatlanok maradjanak a nálunk élők. Nekünk is nehéz, hiszen megnövekedtek a terheink az elmúlt napokban. Munkatársaink 24 órás szolgálatot látnak el, emellett különböző beszerzéseket intéznek – kiváltják a lakóknak a gyógyszert, például. Egyik lakónk sem tud kijárni, mert már egyikük sem dolgozhat – volt, aki elveszítette a munkáját, másnak a tartós betegsége miatt kellett abbahagynia, és van olyan édesanya, aki a kereskedelemben dolgozik, és nagy veszélyt jelentett volna a közösségre, ha ki-be járkál, ezért maradt otthon. Korábban ők megoldották a maguk, illetve a gyerekek ellátását, mi pedig támogatóinknak is köszönhetően, kiegészítésképp élelmiszerrel segítettük őket. Akinek egyáltalán nincs jövedelme, vagy akkora adósság terheli a bevételét, hogy nagyon kevés pénze marad, annak szükség szerinti teljes körű ellátást biztosítottunk, úgy, hogy az alapanyagokat megkapta tőlünk. Most azonban ez nem jelenthet megoldást: a közös helyiségeket, a konyhát nem használhatják többen egyszerre. Sajnos, egy fővárosi anyaotthonban értesüléseink szerint volt egy koronavírusos beteg, így az intézményt teljes karantén alá vonták. Ez sokkal szigorúbb eljárásrend; ennek megelőzése érdekében fontos, hogy a lakók együttműködjenek, és betartsák a szabályokat – emelte ki az intézményvezető.

A Lea Otthon a Székesfehérvári Egyházmegye fennhatósága alá tartozik. Varga-Hegyi Eszter elmondta: a fenntartó reményeik szerint egy egyszeri támogatást fog nyújtani intézményüknek.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email