22_03_29_erdmost_nincskep

Ők is jól vizsgáztak a veszélyhelyzetben

22_03_29_erdmost_nincskep

Ők is jól vizsgáztak a veszélyhelyzetben

A hét elején befejeződtek az érettségi vizsgák. Hogy országosan hogyan szerepeltek a diákok az idei, az előző évektől annyira más körülmények közt lezajlott megmérettetésen, azt még nem tudjuk, de azt igen, hogy az érdi iskolákban átlagos, vagy annál jobb eredmények születtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A héten lezárult az idei – a tavalyi, és azt megelőző évekétől annyira különböző – érettségi vizsagidiőszak; az eredmények inkább jobbak lettek, semmint rosszabbak. Ami érzékenyen érintette a tanulókat, az az, hogy az előrehozott érettségik elmaradtak idén tavasszal, pedig nagyon sokan készültek rá.

A Gárdonyi iskolában a középszintű érettség vizsgák ugyanúgy sikerültek, mint az előző években,  az emelt szintűek viszont sokkal jobban: nyelvből és magyarból valamennyi eredmény ötös lett, filozófiából és földrajból pedig négyesre teljesítettek.
– Minden diák eljött érettségizni. Sokan már korábban letették a nyelvvizsgát: végzőseink közül többen középfokú, ketten felsőfokú nyelvvizsgát tettek már azelőtt, hogy eltörölték volna a kötelezettséget. Akiket valóban rosszul érintettek az idei tanév változásai, azok voltak, akik előrehozott érettségit szerettek volna tenni. A 11-ikesek közül nagyon sokan éltek volna ezzel a lehetőséggel. Ősszel még megtehetik, csak épp nem a mi intézményünkben, mert mi októberben nem vizsgáztatunk – mondta érdeklődésünkre Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető.

A Kós iskolában a 61 diák mellett 20 korábban végzett, tanulói jogviszonnyal már nem rendelkező fiatal érettségizett az idén. Két diák visszalépett, jelezték, hogy az őszi időszakban szeretnének vizsgázni. A 61-ből öten tettek emelt szintű érettségi vizsgát szakmai tárgyakból. A vizsgaeredmények összességében közepes rendűnek tekinthetők, persze voltak kimagaslóak is – nincs jelentős különbség az előző évek eredményei és a mostaniak között. Egy eltérés azért van: itt is nagyon sokan jelentkeztek előrehozott érettségire, amit nem tudtak letenni. Ezek az eredmények általában nagyon jók szoktak lenni, ez pedig most hiányzik a statisztikából. 
Az érettségi vizsgaidőszakkal egy időben záródott a komplex szakmai vizsga időszaka is. Több mint százan teljesítették sikeresen a megmérettetéseket, a vizsgák átlaga jó rendű volt.

A VMG-ben tavaly 4,58, idén 4,67 lett az érettségi átlag – tehát nincs jelentős eltérés.
– A matematika kiugróan jól sikerült. Ha az elért pontszámokat, nem pedig a jegyeket nézzük, úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, több tárgyból egy hajszálnyival gyengébbek lettek az eredmények, mivel idén nem volt lehetőségük a diákoknak a szóbeli vizsgán javítani. De ezt ők nem bánták – a szóbeli azért nagy stresszel jár. A hat hét digitális oktatás, amiben a végzősök részesültek, pont az az időszak szokott lenni, amikor az átismétlésekkel, az érettségire való koncentrációval meg tudjuk erősíteni a diákokat, hogy a legjobb teljesítményüket érjék el. Ez az „edzői munka” most beszűkült a digitális tér által – mondta Szilasné Mészáros Judit intézményvezető, akitől megtudtuk azt is: a 157 érettségiző diákjuk 233 emelt szintű vizsgát tett – tehát legalább egyet minden diákjuk teljesített. A VMG-sek 189 nyelvvizsgát szereztek (volt, aki több tárgyból, vagy akár szintet emelt), nagyon kevesen voltak, akik nem nyelvvizsga nélkül végeztek, ők is csak a megváltozott körülmények miatt nem tudtak vizsgázni. 160 előrehozott érettségi maradt el az idén, várhatóan ezek a diákok ősszel élnek majd e lehetőséggel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email