22_03_29_erdmost_nincskep

Ők Érd kiváló sportolói – videóval frissítve!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ők Érd kiváló sportolói – videóval frissítve!

A Polgárok Házában T. Mészáros András, Érd polgármestere és Apáti Zsófia az érdi Ifjúsági Önkormányzat sportreferense átadták az Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata díjakat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Kiváló Sportolója és Érd Kiváló Sportcsapata díjra az érdi sportszervezetek, általános és középiskolák vezetői tehetnek javaslatot. Az Érd Kiváló Sportolója Díj azoknak a diákoknak adományozható, akik egyéni, vagy csapatsportágban országos diákolimpián vagy országos bajnokságon 1. helyezést értek el, illetve válogatott kerettagok. Az Érd Kiváló Sportcsapat Díj azoknak a csapatoknak adományozható, akik a szakszövetség által kiírt csapatsportágban országos diákolimpia országos döntőjén 1-3. helyezést értek el vagy országos bajnokságon 1-3. helyezést értek el.

Köszöntőjében T. Mészáros András, polgármester elmondta, a díjátadó nagy múltra tekint vissza, a város vezetése felhívja mások figyelmét az ünnepélyes díjátadóval arra, hogy Érden nagyon jó sportolók élnek. A polgármester hozzátette, reméli, nagyon jó sportolók is válnak a mostani díjazottakból, akiknek igyekezetét meg kell becsülni, amellyel országos szinten érnek el eredményeket.

A polgármester hangsúlyozta, egyre jobbak a körülmények, ahol készülhetnek a gyerekek, mind az iskolákban, mind a sportcsarnokban, mind az uszodákban.
– Most már várjuk, hogy megjelenjenek a jégsportban is kiválóan teljesítő gyerekek, hiszen február elején megnyitották az érdi jégcsarnokot, amelynek szintén meg lesz az eredménye. De ez látszik úszásban, kézilabdában, csapatsportokban, egyéni sportokban is – emelte ki T. Mészáros András.

A díjátadón a polgármesteri köszöntő után előbb a csapatokat, azaz a Masters SE országos bajnok és vb-2. Xpress junior nagyformációját, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola U11-es korosztályú csapatbajnok tollaslabdaegyüttesét, illetve az Érdi Torna Club magyar bajnoki ezüstérmes lány hármasát díjazták.

– Nagyon sok megmérettetésen vettünk részt, nemzetközi versenyen is indultunk, például Prágában és a magyar bajnokság döntőjén is részt vettünk és minden verseny nagyon jól sikerült – így Sárdi Borbála, az ÉTC akrobatikus tornász hármasának tagja, aki Kis Vandával és Balogh Dorkával az országos döntőn ezüstérmet szerzett.

Érd Kiváló Sportolója díjat a Masters SE-ből Bradács Tamara érdemelte ki, aki társával, Záhonyi Patrikkal Európa-bajnok lett, ezáltal a Mastersnél duplán örülhettek.

– Bradács Tamara és az Xpress junior nagyformációnk a tavalyi évben a világversenyeken nagyon színvonalasan versenyeztek, minden egyes külföldi megmérettetésen döntősök voltak. Bradács Tamara Záhonyi Patrikkal versenyzett. Az egész évi teljesítményük alapján ők végeztek Magyarország egyik legsikeresebb párosaként, Xpress formációnk pedig a világbajnokságon második lett, egyben a második legjobb magyar is lett – mondta el arra a kérdésünkre Sárfy Krisztina, a Masters SE edzője, egyéniben miért éppen Bradács Tamarát, csapatban miért az Xpress formációt terjesztették fel a díjra.

Továbbá Érd Kiváló Sportolója díjat vehetett át az U14-es válogatott teniszező, Csibrák Antónia, Fris Norbert diákolimpiai bajnok karatés, Harmos Márton diákolimpiai bajnok tollaslabdázó, Kaszás Elza, diákolimpiai, diák és serdülő országos bajnok birkózó, Majthényi Zsombor, országos bajnok és válogatott vitorlázó, Mráz Dóra, országos bajnok cselgáncsozó, Ruzsinszky Liliána országos bajnok táncos, Vincze Zita Ildikó magyar bajnok akrobatikus tornász.

Mellettük az országos és korosztályos világbajnok, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Végh Richárd is Érd Kiváló Sportolója lett, azok után, hogy 2018-ban őt választotta a Magyar Szumo Szakszövetség az Év Szumósának is.

– Nagyon megtisztelő ez a díj, mert már régóta nem kaptam meg, nagyon örülök neki – mondta a sok év után a díjat újra átvevő Végh Richárd.
Érd Kiváló Sportolója díjat az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesületből ezúttal Herendi Péter érdemelte ki, aki magyar bajnoki címét ünnepelhetett 2018-ban. – Volt kik közül válogatni, Péter régóta jár hozzánk edzésre, de nálunk is most generációváltás van, úgyhogy úgy döntött az egyesület vezetése, hogy egy fiatalabb versenyzőt nevez a díjra. Három komoly nemzetközi eredményt ért el: megnyerte a magyar, a szlovák és a német kata-bajnokságot is és mindhárom versenyen komoly indulói létszám volt, ezért az eredmények őt hozták célkeresztbe – fogalmazott tanítványáról Kurucz Mihály, az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesült ötödik danos mestere.

Az Érdi Box Klub ökölvívója, Szigetvári Bendegúz eredményes 2018-as évet tudhat maga mögött, hiszen a hazai bajnokság mellett a junior korosztály Európa-bajnokságán is megmérethette magát, így ő is kiérdemelte Érd Kiváló Sportolója díjat.

– Nagyon eredményes évem volt, az országos bajnokságon első, a diákolimpián harmadik helyezett lettem, így szerintem nagyon jó évet zártam. Év elején már bekerültem a válogatottba, miután megnyertem a magyar bajnokságot, így én lettem az elsőszámú válogatott, emiatt kimehettem az Eb-re is, amely sajnos nem sikerült olyan jól, de a következő cél az lesz, hogy jövőre egy szép eredményt érjek el az Európa-bajnokságon – mondta el Szigetvári Bendegúz.

Érd Kiváló Sportolói
Bradács Tamara – akrobatikus rock’n’roll, Európa-bajnok (edző: Sárfy Krisztina)
Csibrák Antónia – tenisz, U14-es válogatott (edző: Dénes Tibor)
Fris Norbert – kyokushin karate, diákolimpiai bajnok, felnőtt Eb-3. (edző: Fris Ferenc)
Harmos Márton – tollaslabda, diákolimpiai bajnok (edző: Tornai Tibor)
Herendi Péter – kyokushin karate, magyar bajnok (edzők: Kurucz Mihály, Kuruczné Medgyes Erzsébet)
Kaszás Elza – birkózás, diákolimpia, diák és serdülő országos bajnok (edző: Südi Gábor)
Majthényi Zsombor – vitorlázás, országos bajnok, válogatott (edző: id. Majthényi Zsombor)
Mráz Dóra – cselgáncs, országos bajnok (edző: Krausz János)
Ruzsinszky Liliána – látványtánc, országos bajnok (edző: Mantovai Viktória)
Szigetvári Bendegúz – ökölvívás, országos bajnok, válogatott (edző: Dobrádi Csilla, Dobrádi Zsolt)
Végh Richárd – szumó, világbajnok, Európa-bajnoki 2., országos bajnok (edző: Kovács János)
Vincze Zita Ildikó – akrobatikus torna, magyar bajnok (edző: Yves Vander Donckt)

Érd Kiváló Sportcsapatai
Masters SE, Xpress junior nagyformáció – országos bajnok, világbajnoki ezüstérmes (Korpás Petra, Szoldi Viktória, Bartók Petra, Gábor Panna, Szalma Borka, Tasnádi-Tulogdi Zsófia, Lendvai Mara, Szalai Alexa, Horváth Nóra, Szlotta Zsófia, Csákó Szilvia, Petrovics Henrietta edző: Sárfy Krisztina)
Érdi Torna Club, lány hármas – magyar bajnoki ezüstérmes (Kis Vanda, Balogh Dorka, Sárdi Borbála edző: Ferenczy Fanni)
Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, U11-es tollaslabda csapat – csapatbajnok (Kis-Kasza Arabella, Fekete Tímea, Harmos Boldizsár, Flórián Bence, Horváth Levente edzők: Tornai Tibor, Tinka Lajos)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email