22_03_29_erdmost_nincskep

Leszámolás a temetkezési cégek között? FRISSÍTVE!

22_03_29_erdmost_nincskep

Leszámolás a temetkezési cégek között? FRISSÍTVE!

Mint arról beszámoltunk, kigyulladt két autó vasárnap este Érden. Ezek a Fehér Fény Temetkezés és Kegyeleti Szolgáltató Kft. halottaskocsijai voltak. Történt mindez azután, hogy a cég egyik dolgozója fenyegetést kapott az interneten - ismeretlen személytől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A cég ügyvezetője kérdésünkre megerősítette, hogy több fenyegetést is kapott a munkatársuk, amiben arra próbálták őket rávenni, minősíthetetlen szavak kíséretében, hogy fejezzék be a tevékenységüket, azaz a munkájukat, különben baj lesz. A fenyegetéseket eltűnő üzenetben kapták, de párat közülük el tudtak menteni. A fenyegetésekről még pénteken tájékoztatták a rendőrségen kívül a polgármestert, a jegyzőt és a temetőgondnokságot is. 

A Fehér Fény munkatársai természetesen nem hagyták abba a munkájukat. És tényleg baj lett.

Vasárnap este a cég telephelyén kigyulladt és gyakorlatilag teljesen leégett két halottaskocsijuk.  A cégvezetőtől úgy tudjuk, a tűz helyszínén Molotov-koktélhoz hasonló gyújtóeszközöket találtak, de ezt a hírt a Pest Megyei Katasztrófavédelem Érdi kirendeltsége egyelőre nem erősítette meg. Más forrásból azt az információt kaptuk, hogy a tűz úgy üthetett ki, hogy valaki átugrott a kerítésen és felgyújtotta a két autót. A cégvezető és ügyvédje elmondása szerint a megyei és az érdi rendőrök forró nyomon vannak. 

Az ügy előzménye lehet az a botrány, ami még korábban pattant ki, amikor a cég egyik munkatársa feljelentette előző munkahelyét, Érd (akkor) egyik legnagyobb temetkezési szolgáltatóját. Tette ezt azért, mert úgy találta, hogy valaki hamisította az aláírását a szerződésén és a bérjegyzékein – legalábbis ez olvasható a birtokunkba került rendőrségi dokumentumokban. Az ügyből rendőrségi nyomozás lett, és olyan lavinát indított el, ami megrengette a szóban forgó temetkezési szolgáltatás tíz évig bebetonozottnak tűnt helyzetét Érden. Erről bővebben itt írtunk.

Október 28-án a Gábriel Könnye az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

Október 29-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya megkeresésünkre szintén megerősítette, hogy  az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, és a rendőrök október 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, de a folyamatban lévő eljárásról a nyomozás jelenlegi szakaszában egyéb információt nem áll módjukban kiadni.

HELYREIGAZÍTÁS

2020. október 26. napján a „Leszámolás a temetkezési cégek között?” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Fehér Fény Temetkezés és Kegyeleti Szolgáltató Kft. munkatársa a korábbi munkahelyéül szolgáló Gábriel Könnye Kft.-t feljelentette volna okirathamisítás miatt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Gábriel Könnye Kft. volt munkavállalója ismeretlen tettes ellen tett feljelentést amiatt, hogy a cégtől történő kilépésekor állítása szerint az aláírását meghamisítva tartalmazó okiratokat kapott. 

A pontatlan fogalmazásért elnézést kérünk!

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email