22_03_29_erdmost_nincskep

Ki fedi be az árkokat?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ki fedi be az árkokat?

A város nyugati oldalán épülő szikkasztó, a Tárnoki úton és környékén kialakított, fedetlen és mély vízelvezető árkok, a kapubeállók helyreállítása és a járda hiánya volt a témája a Tetlák Örs által szervezett szerdai fórumnak. Az alpolgármester szerint a lakók joggal elégedetlenek az eredménnyel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város nyugati oldalának csapadékvíz-elvezetése volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amit szerda kora este tartott Tetlák Örs alpolgármester a Tárnoki úton. Mint azt már korábban megírtuk, a Modern Városok Program keretében egy töltéssel, illetve gáttal ellátott csapadékvíz-szikkasztó épül a Bagoly utca, illetve Tárnoki út végi területen.

Tetlák Örs beszámolt az építkezés előzményeiről és jelen állásáról.  Az eredeti terv szerint a Benta patakba irányították volna az összegyűjtött csapadékvizet – a Tárnoki úton és környékén pár éve meg is épültek az elvezető árkok –, de ehhez Tárnok végül nem járult hozzá, így került sor a szikkasztós megoldás kialakítására. Tetlák Örs hangsúlyozta: ez nem tározó lesz, tehát csak időszakonként lesz benne víz, nem pang majd az összegyűjtött csapadék a területen.

– A lakók aggódtak, hogy mi történik majd a Kolozsvár utca felől érkező vízzel. Elmondtam, hogy a beruházás keretében áteresz épül, és a csapadékvíz innen is a szikkasztóba folyik majd. Ami az építkezés jelen állását illeti, a gáthoz, illetve töltéshez már megérkezett a föld, és az ütemezésnek megfelelően nekiállnak a kivitelezésnek – mondta az alpolgármester.

A környéken élők elmondták, hogy veszélyesnek tartják a csapadékvíz-elvezetőket, mivel a betonvályúk nagyon mélyek, beleeshetnek a gyerekek, belecsúszhatnak a keskeny kapubeállókról az autók. Tetlák Örs szerint valóban probléma, hogy ezek az árkok nincsenek befedve.

– Úgy tudom, a jelenlegi állapot az eredeti tervek szerint is csak félkész megoldás, és ezt sürgősen orvosolni kellene. Reméljük, hamarosan sort tudunk keríteni rá – jegyezte meg. Forrás erre nincs a projektben, de szeretnék, ha lenne. – A Tárnoki úton az árokfedésen kívül lennének más munkálatok is, amelyeket be kellene fejezni. Nem épült például járda, és a fásítás sem valósult meg. Ráadásul a kapubejárók helyreállítása is problémás: sok olyan lakó van, akinek aszfaltozott vagy betonozott bejárója volt, ám ezt a kivitelezők csak murvával állították helyre az útépítést követően – jegyezte meg Tetlák Örs.

A lakossági fórumon elhangzott az is, hogy a Tárnoki út voltaképpen még építési terület.

– Vitában vagyunk a kivitelezővel a munka átadásával és a munkaterületről való levonulással kapcsolatban. A városvezetés azon van, hogy a terveknek megfelelő végeredmény szülessen. Nem győzöm hangsúlyozni: a lakók teljes joggal elégedetlenkednek a jelenlegi állapot miatt. Szeretnénk, ha úgy zárulna le a projekt, hogy az összes kapubejáró, a vízelvezető árkok, a zöld környezet, a járda olyan állapotba kerüljön, ahogy azt az ember Európában elképzeli” – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email