22_03_29_erdmost_nincskep

Így történik idén az ovis beiratkozás – az intézményvezető válaszol

22_03_29_erdmost_nincskep

Így történik idén az ovis beiratkozás – az intézményvezető válaszol

Hol találom az érdi óvodai körzetek listáját? Mikor kell szándéknyilatkozatot kitöltenem? Hogy érem el az óvodákat? Sajátos nevelési igényű a gyermekem, mit tegyek? Alábbi cikkünkben az önkormányzat részletes tájékoztatóját olvashatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

FRISS:

Hallgassa meg az Érdi Televízió interjúját Lehóczki Anna Elvira intézményvezetővel (Kincses Óvoda):


 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négy órás óvodai nevelésre kötelezett.

Az emberi erőforrás minisztere a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján, a veszélyhelyzetre tekintettel az óvodai beiratkozások során a következőképpen kell eljárni:

Ha a szülő, törvényes képviselő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését (szándéknyilatkozat) – a kötelező felvételt biztosító óvoda nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen – az általa választott óvoda vezetője 2020. április 17-ig fogadja.

A körzettel nem rendelkező óvoda az oda jelentkezők részére a beiratkozást 2020. április 2 – április 20. között tartja. Az óvoda a szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – elkészíti a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul tájékoztatja. A gyermek felvételéről legkésőbb 2020. április 20-ig dönt, erről írásban értesíti a szülőt, és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító óvoda vezetőjét.

A kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azon érintett gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A felvételi döntésről értesíti a szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, a hozzá eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – beiratkozási beosztást készít, ennek időpontjairól a szülőt tájékoztatja. A körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőt, a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

A szándéknyilatkozat kitöltéséhez a szülők itt tekinthetik meg az óvodai körzeteket.

A szándéknyilatkozat innen letölthető.

Az Érdi Kincses Óvoda (2030 Érd, Edit u. 3. tel.: 06/23/365-968) e-mail címe: kincses@erd.hu

Az Érdi Szivárvány Óvoda (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8. tel.: 06/23/372-506) e-mail címe: szivarvany@erd.hu

Az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai felvétele:

A sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői bizottság javaslata szükséges.

Érdi Kincses Óvoda (2030 Érd, Edit u. 3.) és tagóvodáiban:

– azon sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése, akik a megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos rendellenességével küzdenek és/vagy integrálható beszédfogyatékosak (valamennyi tagóvodában és a székhelyóvodában),

– azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik érzékszervi fogyatékosak hallás tekintetében a Fácán Tagóvodában (2030 Érd, Fácán köz 33.) fejleszthetők,

– azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek akik, értelmi fejlődésben akadályozottak vagy autista tüneteket mutatnak, az Ófalusi Tagóvodában (2030 Érd, Fő u. 12.) fejleszthetők.

Érdi Szivárvány Óvoda (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.) és tagóvodáiban:

– azon sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése, akik a megismerő funkció vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos rendellenességével küzdenek és/vagy integrálható beszédfogyatékosak (valamennyi tagóvodában és a székhelyóvodában),

– azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik testi fogyatékossággal élnek az Érdi Szivárvány Óvoda székhelyóvodájában (2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.) fejleszthetők,

– azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik érzékszervi fogyatékkal élnek (látás tekintetében) Kisfenyves Tagóvodában (2030 Érd, Erkel Ferenc u. 4.) fejleszthetők,

– azok az integrálható, sajátos nevelési igényű gyermekek, akik autista tüneteket mutatnak, a Tusculanum Tagóvodában (2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/B.) fejleszthetők.

Német nemzetiségi óvodai nevelés a Pumukli Német Nemzetiségi Óvodában (2030 Érd, Riminyáki út 17.) biztosított.

Az iskolai beiratkozásról itt írtunk bővebben.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email