22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is támogatja az iskolai alapítványokat az IFÖ

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is támogatja az iskolai alapítványokat az IFÖ

Utolsó ülését tartotta meg hétfő délután a leköszönő Érdi Ifjúsági Önkormányzat. A fiatalok arról döntöttek, hogyan használják fel a költségvetésükből fennmaradó nem csekély összeget. Havril Koppány diákpolgármester az ÉrdMostnak értékelte az elmúlt egy évet is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rendkívül nehéz volt ez az év, a lezárások miatt. Alig tudtunk találkozni – igaz, online beszéltünk, de az nem volt ugyanaz, hiszen az IFÖ tagjai szinte nem is ismerték egymást. Talán három vagy négy alkalommal ültünk csak össze – mutatott rá a diákpolgármester. – A pandémia a rendezvényszervezésre is rányomta a bélyegét: hiába voltak ötleteink, nem tudtuk megvalósítani őket a vírushelyzet alatt bevezetett szigorítások miatt. Nehéz évünk volt, de azért élveztük, és megpróbáltuk minél jobban odatenni magunkat, és kihozni ebből az évből a maximumot – mondta a fiatalember.

Az IFÖ tízmillió forinttal gazdálkodhatott, ebből mintegy 8,5 millió forint megmaradt. Az utolsó ülésen döntöttek arról, hogy a négy érdi középiskola alapítványát 250-250 ezer forinttal támogatják – ez az összeg szabadon felhasználható lesz. Megszavazták azt is, hogy legfeljebb három defibrillátort vásárolnak érdi iskoláknak – a végleges döntés annak függvénye lesz, hogy az egészségügyi szakemberek mit javasolnak. Az IFÖ betársul a Bíbic utcai gyalogos aluljáró kifestésébe is.

Ezekről. illetve a pandémia alatt szervezett programok megvalósulásáról a közgyűlés októberi ülésén beszámolnak majd az IFÖ képviselői. De az már most is látható, hogy többmillió forint marad a kasszájukban. Ez visszaszáll majd az önkormányzatra (tehát a következő IFÖ is csak tízmillió forinttal gazdálkodhat).

– Az IFÖ alapvető célja a közösségépítés, a közös élmények, rendezvények szervezése. A tízmillió forint ezt a célt szolgálja, és nem arra való, hogy mindenképp elköltsék – ez tehát egy lehetőség, nem kötelezettség.. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy a pandémia miatt a tavalyi és az idei év így alakult. Bízom benne, hogy a következő csapatnak már sokkal jobb lehetőségei lesznek, és érdemben el tudja költeni a rendelkezésükre álló összeget – mondta tudósítónknak Tetlák Örs alpolgármester. 

Ami a következő csapatot illeti, az új választásokat november 8-án és 15-én rendezik meg, ezt követően állhat fel az Érdi Ifjúsági Önkormányzat új testülete.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email