22_03_29_erdmost_nincskep

Hagyományos érettségire kell készülni, nem hagyományos módon

22_03_29_erdmost_nincskep

Hagyományos érettségire kell készülni, nem hagyományos módon

A most végzősök a tavalyi és az idei tanévben is több hónapra kiestek a tantermi oktatásból, ugyanakkor az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban úgy állították össze a digitális órarendet, hogy a kötelező érettségi tárgyak és a választott fakultációk is védettséget élvezzenek - nyilatkozta az igazgató

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szilasné Mészáros Judit szerint tanulóik 95 százaléka felsőfokon szeretne továbbtanulni, ezért nem volt túl népszerű a körükben az a petíció, amely az érettségi vizsgák teljes eltörlésére, és helyette az addig megszerzett jegyek beszámítására irányult volna. Azóta ez a petíció eltűnt és felbukkant egy másik, amelyben már csak a szóbeli vizsgák eltörlését szorgalmazza az aláírásgyűjtés elindítója. 

Az intézményvezető elárulta az Érd FM 101.3-nak, hogy a tavalyi szóbeli érettségi hiánya valamelyik tanulónak könnyebbséget, míg másnak inkább csak gondot okozott, hiszen akadnak, akik szóban jobban tudnak vizsgázni, mint írásban. Ugyanakkor, ahogy hozzátette, az a mérvadó és azt kell elfogadni, hogy a szakmai indokok és járványügyi helyzet milyen vizsgáztatást tesz lehetővé a végzősök számára. 

A jelenléti oktatásnál természetesen nincs jobb megoldás – ismerte el Szilasné, de most, hogy a digitális térbe kényszerültek, igyekeznek azt úgy kihasználni, hogy a lehető legeredményesebben tudják a pedagógusaik felkészíteni a tanulókat. Az intézményvezető bízik a diákjaikban, mert, mint mondja, az érettségi követelményrendszer adott, amire már az általános iskola felső tagozatától kezdve készülnek. Ha február 1-jével visszatérhetnek a tantermi, jelenléti oktatáshoz, az a vizsgázói rutin elmélyítéséhez lenne fontos. 

Abban az esetben, ha február 1-jével sem ülhetnek vissza a középiskolások a padjaikba, akkor az érettségi előkészítésre, egyedi foglalkozásokra még mindig be lehet hívni a tanulókat. Tehát ha olyan a járványügyi helyzet és meg tudják oldani, akkor fognak olyan foglalkozásokat tartani, illetve a tanórák egy részét is úgy fogják szervezni a VMG pedagógusai, hogy az érettségire való felkészítés zavartalan legyen – erősítette meg Szilasné.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email