22_03_29_erdmost_nincskep

Gordonnal búcsúzott a napközis tábor

22_03_29_erdmost_nincskep

Gordonnal búcsúzott a napközis tábor

Pénteken véget ért a nyolc hetes városi napközis tábor a Favágó utcában. Az utolsó meglepetés-program az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak látogatása volt: a kicsik kipróbálhatták a rendőrmotort, és közlekedésbiztonsági tanácsokat kaptak, a nagyokat szabadulószoba várta, Gordon mackóval.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nagyoknak interaktív játékot hoztak; témája a zaklatás, a bántalmazás, megszégyenítés volt, a kicsiknek pedig közlekedésbiztonsági és internetezési tanácsok várták. A programokról Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója beszélt az Érdi Televíziónak:

A nagyok kipróbálhatták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által létrehozott Mentsétek meg Gordont! elnevezésű, szabadulószobás játékot: főszereplője egy medve, aki egy kicsit más, mint az osztálytársai. Gordon kiszabadítása közben a gyerekek megtanulhatták, hogyan vehetik észre, ha osztálytársuk valamilyen bűncselekmény áldozata lett. Megtudhatták azt is, kihez fordulhatnak segítségért, ha bántják őket.

A napközis tábor ezzel a nappal véget ért; az elmúlt nyolc hét élményeiről, tapasztalatairól Faragóné Szappanos Ilona, a tábor egyik vezetője beszélt az Érdi Televíziónak.

Az első három héten telt házas volt a tábor, még várólistán is voltak tanulók, az utána való hetekben 90-100 gyermek töltötte a Favágó utcában a napokat, az utolsó héten pedig 50-en maradtak. Volt olyan gyerek, akit mind a nyolc hétre befizettek a szülei.

És hogy melyek voltak a legemlékezetesebb programok? A gyerekek a kirándulásokat említették – nem is csoda, hiszen úgy állították össze a helyszíneket a táborvezetők, hogy élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email