22_03_29_erdmost_nincskep

Eltűnhetnek a szemétszigetek

22_03_29_erdmost_nincskep

Eltűnhetnek a szemétszigetek

Sikerrel szerepelt Érd a Belügyminisztérium "Tisztítsuk meg az Országot!" pályázatán: 20 millió forintot nyert a város az illegális hulladék felszámolására - tájékoztatott róla Tetlák Örs alpolgármester. A támogatásból több helyszínen 435 köbméter szeméthalmot tudnak összegyűjteni és elszállíttatni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A pályázatban szereplő helyszínek között a Fundoklia-völgyben így 110 köbméter, a Szilvafás parkban 50 köbméter, a Darukezelő utcai klímabarát park területén 60 köbméter, a Visegrádi és Vereckei utcákban 55 köbméter, a Zólyomi utcában az M7 mellett 20 köbméter, Óvárosban a Kerülő úton és az M6 mellett 70 köbméter, a Kakukk-hegyen pedig szintén 70 köbméter illegális hulladék összegyűjtésére, elszállítására és kezelésére lesz lehetőségünk”- írja közösségi oldalán az alpolgármester. 

Tetlák Örs hozzátette, hogy történtek és folyamatban is vannak lezárások, emellett kamerákat helyeznek ki, együttműködnek a gazdákkal, természetőrökkel, civilekkel, baráti társaságokkal, hogy a szemét újratermelődését megakadályozzák.

Az alpolgármester az Érd FM 101.3-on még hozzátette, hogy csütörtökön felmérik mégegyszer a szeméthalmok mennyiségét a különböző helyszíneken, és elkezdik a munkát, hogy 2021 februárjára be is tudják fejezni azt.

Ha valaki illegálisan lerakott hulladékot szeretne bejelenteni, azt az onkormanyzat@erd.hu e-mail címeken tudja közvetlenül az önkormányzat felé megtenni.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email