22_03_29_erdmost_nincskep

Egynyári virágot oszt hétfő délután az önkormányzat

22_03_29_erdmost_nincskep

Egynyári virágot oszt hétfő délután az önkormányzat

Ezer darab egynyári virágpalántát osztanak szét az önkormányzat munkatársai hétfőn délután két és öt óra között a városháza előtt. Egy lakos három növényt vihet haza. Egyúttal a város meghirdeti a Virágzó érdi porta pályázatot, amelyre négy kategóriában nevezhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Virágzó Érdi Porta pályázat meghirdetésével egybekötve június 14-én 14 órától 17 óráig egynyári virágpalántákat osztanak az önkormányzat dolgozói a Városháza előtt. Ezer palántát osztanak ki, egy személy három virágot vihet haza. A város ezzel szeretné ösztönözni minden érdi lakost környezete szépítésére, a városkép javítására – írja közösségi oldalán Csőzik László polgármester, hozzátéve: „Kérünk mindenkit, aki ellátogat hozzánk hétfőn a Városháza elé palántáért, hozzon magával a három kis virágnak egy dobozt. Óvjuk a környezetünket az egyhasználatos nejlonzacskóktól!”

A „Virágzó érdi porta” pályázatot, ami tavaly nagy népszerűségnek örvendett, idén négy kategóriában hirdetik meg. Díjazzák a virágzó érdi portákat, a bőtermő érdi konyhakerteket, a legszebb utcafrontot, valamint a legszebb erkélyt, illetve teraszt is.

Virágzó érdi porta kategóriábanakkor nevezhetünk, ha ingatlanunk harmonikusan illeszkedik a környezetébe, a kertben dísznövények, fűszernövények, konyhakerti növények is lehetnek – fő szempont a rendezettség, az esztétikum.

Bőtermő érdi konyhakert kategóriában nevezni abban az esetben lehet, ha kertünkben gyümölcsöst, vagy egyéb fűszer- és haszonnövényeket telepítettünk.

Legszebb utcafront  elismerést az kaphatja, aki olyan külső környezetet alakított ki, ami hozzájárul a városkép javításához. (Előkert, park, lakóépület körüli fák, utcafront stb.) 

Legszebb érdi erkély vagy terasz kategóriában elsősorban azok nevezését várják, akiknektársasházi, lakótelepi, sorházi erkélye vagy terasza van (de az sem kizáró ok, ha valaki kertes házban él), és ez a terasz, erkély kimagaslóan szép és esztétikus.  

A nyertesek idén is kategóriánként növényvásárlási, kertészeti utalványt kapnak. Az I. helyezett  30.000 forint, a II. helyezett  20.000 forint, míg a III. helyezett 10.000 forint értékű utalványt kap.  

Jelentkezni a pályázati adatlap benyújtásával, az abban meghatározott dokumentumok csatolásával lehet. A pályázati dokumentáció, illetve a pályázat részletes leírása letölthető Érd Megyei Jogú Város honlapjáról. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email