22_03_29_erdmost_nincskep

Brainstormingot tart a polgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Brainstormingot tart a polgármester

Együttgondolkodásra hívja az érdieket a zajszennyezés ellen Érd polgármestere. Csőzik László a közösségi oldalán kérte az itt élők segítségét abban, hogy az M7-es autópálya körüli területeket érintő problémára közösen találják meg a lehető legjobb és hosszútávra szóló megoldást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez az ügy már régóta húzódik, –  írja a városvezető – aki az egyre sokasodó lakossági bejelentések miatt levelet küld az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, sürgetve a probléma mihamarabbi megoldását és a zajvédő falak megépítését.

„Egy kéréssel fordulnék a kreatív, gondolkodó és – vélhetően – segítőkész érdi közvéleményhez. Ígértem, hogy mindent máshogy fogunk csinálni. Ezt is. Így mielőtt elküldöm a levelet az illetékes minisztériumnak, illetve a Magyar Közútnak, kérem gondolkodjunk együtt!” – kezdi a városvezető, aki arról is ír, hogy az érdi három helyszín – ahol zajvédőfal-rekonstrukciót, illetve -kiépítést terveznek – az első ütemben szerepel. Ezt a munkát az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozza, a Magyar Közút létesíti, ám ez utóbbi még nem kapott megrendelést a minisztériumtól.

„Ennek kapcsán kérem az érintett környékek lakosait, az érdemben és építő, előremutató ötleteket megfogalmazni, segíteni vágyókat, hogy segítsenek nekem ötleteikkel, hogy ez a levél a lehető legtartalmasabb, és olyan ötletekkel kiegészített, megtámogatott lehessen, ami mindannyiunk érdekeit maximálisan szolgálja.”

A poszt alatt már több mint 100 vélemény és hozzászólás van, többen azt írják, hogy a sebességcsökkentés az említett szakaszokon, a zajvédő fal építése és hosszabbítása csökkenthetné a problémát, de többen javasolták a fásítást is az autópálya mellett. 

***

Ugyanezzel a gonddal küzd Törökbálint is. A város polgármestere decemberben nyílt levelet írt az innovációs miniszternek, amelyben a zajterhelés megoldását sürgeti. Elek Sándor az Érd FM 101.3-nak úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag az egész települést érinti ez a gond, és elsősorban a sebességhatárok csökkentését szorgalmazzák. Mint mondta, azzal tisztában vannak, hogy az autópályák közelsége előnyökkel jár, azonban szeretnék, ha kisebb lenne a zaj.

Egyébként több polgármester egyeztetett a témában és a problémák megoldásáért együtt lobbizzanak. Érd polgármesterével is találkozott már ez ügyben – mondta Törökbálint első embere.

Az agglomerációs települések polgármesterei várhatóan kora tavasszal ülnek össze, és az egyeztetésre magasabb politikai döntéshozókat és szakmai szervezetek vezetőit is meghívják. /A törökbálintiak pedig csütörtökig véleményezhetik a város zajcsökkentési intézkedési tervét. 


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email